Virta šoninė su prieskoniais

Virta šoninė su prieskoniais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Po Velykų likusi virta šoninė, paprasta, be jokių įmantrybių, bet neįtikėtinai skani. Tiesiog supjaustykite ir mėgaukitės su krienais bei juoda duona. Šis patiekalas puikiai tiks likusiam vakarui praskaidrinti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 3 hours
Iš viso 3 hours 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 400 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Šoninei virti)
  • Peilis (Šoninei supjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Mėsos paruošimui)

Ingredientai
  

Šoninė

  • 1 kg Virta šoninė - Be kaulų, su oda
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Juodieji pipirai - Šviežiai malti
  • pagal skonį Česnakai - Sutrinti arba kapoti
  • pagal skonį Prieskoniai - Jūsų pasirinkimu, pvz., kmynai, lauro lapai

Gaminimo eiga
 

  • Dideliame puode užvirkite vandenį su druska ir pasirinktais prieskoniais.
  • Į verdantį vandenį sudėkite šoninę ir virkite ant mažos ugnies apie 3 valandas, kol mėsa taps minkšta ir lengvai pjaustoma.
  • Išimkite šoninę iš puodo ir leiskite atvėsti. Paprieskoniuokite česnakais, pipirais ir kitais pasirinktais prieskoniais.
  • Supjaustykite šoninę plonais griežinėliais ir patiekite su krienais bei juoda duona.

Pabaigai…

Šį patiekalą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Šoninė puikiai tinka kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas. Eksperimentuokite su prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 400kcalBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 800mgKalis: 400mgVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Likę maisto produktai, Šoninė, Velykos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai