
Virtas kiaulės liežuvis su žaismingu pateikimu
Šiais laikais kiaulės liežuvį rasi bet kurioje didesnėje parduotuvėje. Virtas kiaulės liežuvis ne tik skanus, bet ir naudingas. Jame daug cinko, geležies, seleno, fosforo ir B grupės vitaminų. Paruošimas greitas, tik virimas ilgas. Nuplaunam, nupjaustom bereikalingus riebaliukus ir dedam virti. Aš visada pasūdau, pridedu morkų ir keletą svogūno galvučių. Verdame 2-2.5 val. Priklauso nuo dydžio. Išimam ir dedam į ledinį vandenį, kad lengviau nusiluptų. O jau patiekalų su juo galima sugalvoti begales. Patiekta paprastai ir žaismingai, kad valgytų vaikai.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų liežuvis)
- Pjaustymo lenta (Liežuviui pjaustyti)
- Aštrus peilis (Riebalams ir liežuviui nupjauti)
- Šaldymo vandens indas (Liežuviui atvėsinti)
Ingredientai
- Kiaulės liežuvis
- 2 vnt Morkos
- 2 vnt Svogūno galvutės
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai - Papuošimui
- pagal skonį Majonezas - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Nuplaukite kiaulės liežuvį ir nupjaustykite bereikalingus riebalus.
- Įdėkite liežuvį į puodą su vandeniu, pridėkite morkų ir svogūnų galvučių, pasūdykite.
- Virkite apie 2-2.5 valandas, priklausomai nuo liežuvio dydžio.
- Išimkite liežuvį iš puodo ir įdėkite į ledinį vandenį, kad lengviau nusiluptų oda.
- Nulupkite odą ir supjaustykite liežuvį griežinėliais.
- Papuoškite majonezu ir pipirais pagal skonį.
Pabaigai…
Geriausia patiekti šaltą arba kambario temperatūros. Papuošimas padaro patiekalą patrauklesnį vaikams.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 10mg