Virtas kiaulės liežuvis su žaismingu pateikimu

Virtas kiaulės liežuvis su žaismingu pateikimu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiais laikais kiaulės liežuvį rasi bet kurioje didesnėje parduotuvėje. Virtas kiaulės liežuvis ne tik skanus, bet ir naudingas. Jame daug cinko, geležies, seleno, fosforo ir B grupės vitaminų. Paruošimas greitas, tik virimas ilgas. Nuplaunam, nupjaustom bereikalingus riebaliukus ir dedam virti. Aš visada pasūdau, pridedu morkų ir keletą svogūno galvučių. Verdame 2-2.5 val. Priklauso nuo dydžio. Išimam ir dedam į ledinį vandenį, kad lengviau nusiluptų. O jau patiekalų su juo galima sugalvoti begales. Patiekta paprastai ir žaismingai, kad valgytų vaikai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 2 hours 30 minutes
Iš viso 3 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų liežuvis)
  • Pjaustymo lenta (Liežuviui pjaustyti)
  • Aštrus peilis (Riebalams ir liežuviui nupjauti)
  • Šaldymo vandens indas (Liežuviui atvėsinti)

Ingredientai
  

  • Kiaulės liežuvis
  • 2 vnt Morkos
  • 2 vnt Svogūno galvutės
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai - Papuošimui
  • pagal skonį Majonezas - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Nuplaukite kiaulės liežuvį ir nupjaustykite bereikalingus riebalus.
  • Įdėkite liežuvį į puodą su vandeniu, pridėkite morkų ir svogūnų galvučių, pasūdykite.
  • Virkite apie 2-2.5 valandas, priklausomai nuo liežuvio dydžio.
  • Išimkite liežuvį iš puodo ir įdėkite į ledinį vandenį, kad lengviau nusiluptų oda.
  • Nulupkite odą ir supjaustykite liežuvį griežinėliais.
  • Papuoškite majonezu ir pipirais pagal skonį.

Pabaigai…

Geriausia patiekti šaltą arba kambario temperatūros. Papuošimas padaro patiekalą patrauklesnį vaikams.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Kiaulės liežuvis, Virtas liežuvis, Žaismingas pateikimas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai