
Virtas šoninė su perlinėmis kruopomis ir marinuotais svogūnėliais
Paprasti, bet skanūs pietūs, paruošti su pigiais ingredientais. Šis patiekalas susideda iš virtos šoninės, kurios gamybai buvo naudojama su nuolaida pirkta mėsa, gardinta prieskoniais ir truputėliu grietinėlės. Perlinės kruopos su morkomis ir svogūnais, taip pat marinuoti svogūnėliai užbaigia šį paprastą, bet sotų patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Šoninei virti)
- Keptuvė (Perlinėms kruopoms su prieskoniais ir grietinėle paruošti)
- Pjaustymo lenta (Mėsai pjaustyti)
- Peilis (Mėsai pjaustyti ir daržovėms smulkinti)
- Šaukštas (Kruopoms ir prieskoniams maišyti)
Ingredientai
Šoninė
- 300 g Šoninė - Virtos, su oda
Perlinės kruopos
- 150 g Perlinės kruopos - Išvirtos, su morkomis ir svogūnais
- 100 ml Grietinėlė - Pabaigai sumaišyti su kruopomis
- 1 vnt Morka - Smulkiai tarkuota
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 100 g Marinuoti svogūnėliai
- pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai
Gaminimo eiga
- Šoninę virti 45-60 minučių, kol ji bus minkšta. Tuo metu perlinės kruopos turėtų būti jau išvirtos atskirai.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite smulkiai tarkuotą morką ir pjaustytą svogūną, kol suminkštės.
- Pridėkite išvirtas perlinės kruopas ir grietinėlę. Maišykite, kol masė taps vientisa ir kremiška.
- Patiekite šoninę su perlinių kruopų koše ir šalia dėkite marinuotus svogūnėlius.
Pabaigai…
Šį patiekalą galite papildyti mėgstamais prieskoniais arba pridėti daugiau daržovių, tokių kaip paprikos ar cukinijos, pagal savo skonį. Marinuoti svogūnėliai prideda malonų rūgštumą, todėl jų skoniui papildyti galite naudoti ir kitus mėgstamus marinuotus produktus.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 900mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 4gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 10mg