Virtas šoninė su perlinėmis kruopomis ir marinuotais svogūnėliais

Virtas šoninė su perlinėmis kruopomis ir marinuotais svogūnėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Paprasti, bet skanūs pietūs, paruošti su pigiais ingredientais. Šis patiekalas susideda iš virtos šoninės, kurios gamybai buvo naudojama su nuolaida pirkta mėsa, gardinta prieskoniais ir truputėliu grietinėlės. Perlinės kruopos su morkomis ir svogūnais, taip pat marinuoti svogūnėliai užbaigia šį paprastą, bet sotų patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Šoninei virti)
  • Keptuvė (Perlinėms kruopoms su prieskoniais ir grietinėle paruošti)
  • Pjaustymo lenta (Mėsai pjaustyti)
  • Peilis (Mėsai pjaustyti ir daržovėms smulkinti)
  • Šaukštas (Kruopoms ir prieskoniams maišyti)

Ingredientai
  

Šoninė

  • 300 g Šoninė - Virtos, su oda

Perlinės kruopos

  • 150 g Perlinės kruopos - Išvirtos, su morkomis ir svogūnais
  • 100 ml Grietinėlė - Pabaigai sumaišyti su kruopomis
  • 1 vnt Morka - Smulkiai tarkuota
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 100 g Marinuoti svogūnėliai
  • pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Šoninę virti 45-60 minučių, kol ji bus minkšta. Tuo metu perlinės kruopos turėtų būti jau išvirtos atskirai.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite smulkiai tarkuotą morką ir pjaustytą svogūną, kol suminkštės.
  • Pridėkite išvirtas perlinės kruopas ir grietinėlę. Maišykite, kol masė taps vientisa ir kremiška.
  • Patiekite šoninę su perlinių kruopų koše ir šalia dėkite marinuotus svogūnėlius.

Pabaigai…

Šį patiekalą galite papildyti mėgstamais prieskoniais arba pridėti daugiau daržovių, tokių kaip paprikos ar cukinijos, pagal savo skonį. Marinuoti svogūnėliai prideda malonų rūgštumą, todėl jų skoniui papildyti galite naudoti ir kitus mėgstamus marinuotus produktus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 90mgNatris: 900mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 4gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Paprasčiausi pietūs, Perlinės kruopos, Svogūnėliai, Virtas šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai