Virtos bulvės su silke ir svogūnais

Virtos bulvės su silke ir svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis paprastas, bet skanus patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniniam pietų stalui, tiek ypatingoms progoms. Virtos bulvės, apibarstytos krapais, susilieja su švelnios silkės ir aštrių raudonųjų svogūnų skoniu. Citrinos ir alyvuogių aliejaus prieskonis suteikia gaivumo. Tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik sužadina prisiminimus, bet ir leidžia mėgautis grynais, natūraliais skoniais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Peilis (Svogūnams ir silkei pjaustyti)
  • Pjaustymo lentelė (Svogūnams ir silkei pjaustyti)
  • Lėkštė (Patiekimui)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
  • 150 g Silkės filė - Supjaustyta gabalėliais
  • 1 vnt Raudonas svogūnas - Supjaustytas plonais griežinėliais
  • 1 vnt Citrina - Patiekimui, perpjauta pusiau
  • 2 valg. šaukštai Alyvuogių aliejus
  • Krapai - Apibarstymui, smulkiai supjaustyti
  • Juodieji pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nuplaukite, nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol jos taps minkštos.
  • Tuo metu, kol verda bulvės, silkės filė supjaustykite gabalėliais, o raudonąjį svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Išvirus bulvėms, nusausinkite jas ir perkelkite į lėkštę. Apibarstykite smulkintais krapais.
  • Šalia bulvių dėkite silkės ir svogūnų mišinį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Patiekite su citrinos skiltelėmis.

Pabaigai…

Galite pridėti šviežių ar marinuotų daržovių, pavyzdžiui, agurkų ar morkų, kad suteiktumėte dar daugiau skonio ir spalvos.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Krapai, Silkė, Svogūnai, Virtos bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai