
Virtų bulvių cepelinai su grietinės ir sviesto padažu
Gera diena! Šiandien gaminau cepelinus iš šviežių bulvių. Cepelinų gamyba šiek tiek skyrėsi nuo įprastų dėl to, kad pirmą kartą naudoju šviežias bulves. Virta mėsa, sumalta, su šiek tiek sultinio ir prieskoniais – tai puikus įdaras. Kad cepelinai nesubyrėtų, į tešlą pridėjau šiek tiek krakmolo ir kiaušinį. Padažui ištirpintas sviestas ir grietinė. Buvo tikrai skanu! Gardžių pietų!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, cepelinams virti)
- Malimo mašina (Mėsai malti)
- Šaukštas (Tešlai formuoti)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Dubuo (Įdarui sumaišyti)
Ingredientai
Cepelinų tešla
- 1 kg g Šviežios bulvės - Išvirtos ir sumaltos
- 100 g Krakmolas
- 1 vnt Kiaušinis
- Pagal skonį Druska
Mėsos įdaras
- 500 g Virta mėsa - Sumalta
- 50 ml Sultinys - Pagal skonį
- Pagal skonį Prieskoniai - Pagal jūsų pasirinkimą
Padažas
- 100 g Sviestas - Ištirpintas
- 200 g Grietinė
Gaminimo eiga
- Virti bulves, jas sumalti ir sumaišyti su krakmolu, druska ir kiaušiniu. Iš šios masės formuoti cepelinus.
- Sumalti virtą mėsą, įdėti prieskonių ir šiek tiek sultinio. Šiuo mišiniu užpildyti cepelinus.
- Paruoštus cepelinus virti dideliame puode apie 45 minutes.
- Padažui ištirpinti sviestą ir sumaišyti su grietine. Šiuo padažu apipilti paruoštus cepelinus.
Pabaigai…
Jei naudosite šviežias bulves, į tešlą pridėkite šiek tiek daugiau krakmolo, kad cepelinai geriau laikytų formą virimo metu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 1200mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg