
Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Niekada nekeliau savo receptu, bet va šiandien nuotaika yra 😊. Kai esi studentė, dirbi, turi 2 šunis, ir daug atsakomybių, kartais grįžus, nebesinori net gaminti, o greito maisto nemėgstu 🙈. Tai pasiruošėm šiandien dienom, kai apiims tinginys, bet valgyt norėsis😃. Virtų bulvių cepelinai su mėsa – puikus pasirinkimas tokioms dienoms.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Cepelinams virti)
- Bulvių malimo mašina (Virtoms bulvėms sumalti)
- Šaukštas (Ingredientams maišyti)
- Kepimo popierius (Cepelinams dėti)
Ingredientai
Tešla
- 800 g Virtos bulvės su lupenom - Verdu iš vakaro
- 1 vnt Kiaušinis
- Druska
- 8 šaukštai Krakmolas
Įdaras
- 500 g Kiauliena arba vištiena - Pakepinta su svogūnu, druska, pipirais ir ištirpintu bulijonu
Gaminimo eiga
- Virtos bulvės su lupenom sumalti, į tešlą įdėti kiaušinį, druskos ir krakmolo.
- Į tešlą užpilti verdančiu vandeniu apie 100 ml.
- Lipdyti cepelinus ir apvolioti miltuose.
- Virti cepelinus dideliame puode.
Pabaigai…
Cepelinai neišsiro, išvyrė puikiai, bet dėčiau šiek tiek daugiau krakmolo, kad būtų labiau guminiai 😊
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg