Virtų bulvių cepelinai su varške
Pasiilgti tradiciniai lietuviški virtų bulvių cepelinai su varške. Šis patiekalas yra ypatingas savo paprastumu ir jaukumu – puikiai tinka bet kokiai progai, nuo kasdienio pietų stalo iki ypatingų šeimos susibūrimų. Mūsų šeimos virtuvėje šie cepelinai yra tikras mėgstamiausias. Paprastas receptas, o rezultatas – nepakartojamas.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinka virimui)
- Dubuo (Bulvių trynimui ir tešlos ruošimui)
- Tarkos (Bulvėms tarkuoti)
- Šaukštas (Cepelinų formavimui)
Ingredientai
Tešla
- 1 kg g Virtos bulvės - Virtos ir tarkuotos
- 200 g Bulvių krakmolas - Gali reikėti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo bulvių drėgmės
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
Įdaras
- 300 g Varškė - Geriausiai naudoti liesą varškę
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
Padažas
- 100 g Sviestas - Ištirpintas
- 200 ml Grietinė
Gaminimo eiga
- Paruošti tešlą: virtas bulves sutarkuoti, pridėti druskos ir krakmolo. Viską gerai sumaišyti, kol gausis vientisa tešla.
- Paruošti įdarą: varškę sumaišyti su kiaušiniu ir druska.
- Formuoti cepelinus: rankomis paimti šiek tiek tešlos, suformuoti plokščią apskritimą, dėti įdarą ir uždaryti, formuojant cepelinus.
- Virimui užvirinti vandenį dideliame puode, pridėti druskos. Atsargiai įdėti cepelinus į verdantį vandenį ir virti apie 30 minučių.
- Patiekti su sviestu ir grietine, užpilti ant karštų cepelinų.
Pabaigai…
Galite pridėti keptos šoninės gabaliukų ar kapotų svogūnų, kad patiekalas būtų dar skanesnis. Be to, į tešlą galima įdėti šiek tiek muskatų, kad gautumėte įdomesnį skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 75gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg