Virtų bulvių cepelinai su varške

Virtų bulvių cepelinai su varške

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pasiilgti tradiciniai lietuviški virtų bulvių cepelinai su varške. Šis patiekalas yra ypatingas savo paprastumu ir jaukumu – puikiai tinka bet kokiai progai, nuo kasdienio pietų stalo iki ypatingų šeimos susibūrimų. Mūsų šeimos virtuvėje šie cepelinai yra tikras mėgstamiausias. Paprastas receptas, o rezultatas – nepakartojamas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinka virimui)
  • Dubuo (Bulvių trynimui ir tešlos ruošimui)
  • Tarkos (Bulvėms tarkuoti)
  • Šaukštas (Cepelinų formavimui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 kg g Virtos bulvės - Virtos ir tarkuotos
  • 200 g Bulvių krakmolas - Gali reikėti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo bulvių drėgmės
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį

Įdaras

  • 300 g Varškė - Geriausiai naudoti liesą varškę
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį

Padažas

  • 100 g Sviestas - Ištirpintas
  • 200 ml Grietinė

Gaminimo eiga
 

  • Paruošti tešlą: virtas bulves sutarkuoti, pridėti druskos ir krakmolo. Viską gerai sumaišyti, kol gausis vientisa tešla.
  • Paruošti įdarą: varškę sumaišyti su kiaušiniu ir druska.
  • Formuoti cepelinus: rankomis paimti šiek tiek tešlos, suformuoti plokščią apskritimą, dėti įdarą ir uždaryti, formuojant cepelinus.
  • Virimui užvirinti vandenį dideliame puode, pridėti druskos. Atsargiai įdėti cepelinus į verdantį vandenį ir virti apie 30 minučių.
  • Patiekti su sviestu ir grietine, užpilti ant karštų cepelinų.

Pabaigai…

Galite pridėti keptos šoninės gabaliukų ar kapotų svogūnų, kad patiekalas būtų dar skanesnis. Be to, į tešlą galima įdėti šiek tiek muskatų, kad gautumėte įdomesnį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 75gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Cepelinai, Tradiciniai receptai, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating