Vištiena grietinėlės padaže su grybais ir ryžiais

Vištiena grietinėlės padaže su grybais ir ryžiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas yra paprastas, tačiau skanus vištienos receptas, kurio pagrindą sudaro vištienos filė, pagardinta druska ir pipirais. Vištiena kepama keptuvėje, kol tampa auksinės spalvos, o vėliau troškinama grietinėlės ir grybų padaže. Patiekalas puikiai dera su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. Tai puikus pasirinkimas šeimos vakarienei, o saldžiarūgštis padažas, užpiltas ant vaiko porcijos, suteikia papildomą skonį, kurį vaikai mėgsta.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vištienos kepimui)
  • Puodas (Padažo gamybai)
  • Medinė mentelė (Padažui maišyti)
  • Ryžių virimo puodas

Ingredientai
  

  • 500 g Vištienos filė - Supjaustyta gabaliukais
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Vištienai pagardinti
  • 200 g Grybai - Supjaustyti griežinėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 200 ml Grietinėlė
  • 200 g Virti ryžiai
  • Šviežios daržovės - Agurkai, pomidorai
  • Pagal skonį Saldžiarūgštis padažas - Papildomai ant vaiko porcijos

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos filė pagardinti druska ir pipirais. Kepti keptuvėje, kol vištiena tampa auksinės spalvos.
  • Svogūnus ir grybus kepti keptuvėje, kol suminkštėja. Užpilti grietinėle ir kaitinti, kol padažas sutirštės.
  • Vištienos gabaliukus sudėti į puodą su padažu ir troškinti kelias minutes.
  • Patroškintą vištieną patiekti su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
  • Jei pageidaujama, ant porcijos užpilti šiek tiek saldžiarūgščio padažo.

Pabaigai…

Šis patiekalas gali būti lengvai pritaikytas įvairiems skoniams, pridedant kitų mėgstamų prieskonių ar ingredientų. Jei norite intensyvesnio skonio, į grietinėlės padažą galite pridėti šiek tiek česnako arba parmezano sūrio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 300mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Grietinėlės padažas, grybai, Ryžiai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai