
Vištiena su salierais ir alyvuogėmis
Kartais gaminant maistą atsitinka stebuklai. Šis vištienos patiekalas, nors ir paprastas, nustebino savo turtingu skoniu. Receptą atradau vienoje iš savo virtuvės knygų, kai ieškojau kažko lengvo, tačiau skanaus vakarienei. Šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta alyvuoges, ir nors atrodo paprastai, yra itin gardus. Patiekite su ciabata ar virtomis bulvėmis ir nepamirškite taurės balto vyno.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Apkepti vištienai)
- Troškintuvė (Vištienai troškinti)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Vištiena
- 2 vnt Vištienos šlaunelės - Galima naudoti ir blauzdeles
- 1/2 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 2-3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 2 vnt Saliero stiebai - Pjaustyti
- 1/2 vnt Citrina - Tarkuota žievelė
- 1/2 a.š. Rozmarinas
- 1 vnt Lauro lapelis
- 1/2 a.š. Petražolės - Smulkintos
- 100 ml Baltas vynas
- 1/2 indelio Alyvuogės - Be kauliukų, juodos arba žalios
- 4 vnt Kadagio uogos - Grūstos
- Alyvuogių aliejus - Apkepimui
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Vištienos šlauneles įtrinkite grūstomis kadagio uogomis, rozmarinu, citrinos žievelėmis, druska ir pipirais.
- Svogūną ir česnaką smulkinkite ir apkepkite alyvuogių aliejuje.
- Sudėkite pjaustytus salierus ir dar truputį apkepkite.
- Jei planuojate troškinti vištieną, apkepkite ją keptuvėje ir tada dėkite į troškintuvą kartu su apkepintomis daržovėmis ir žolelėmis. Įpilkite šiek tiek verdančio vandens.
- Kai mėsa suminkštės, supilkite vyną ir sudėkite alyvuoges. Dar pakepkite arba troškinkite apie 10 minučių.
- Sudėkite petražoles ir pateikite su pasirinktu garnyru.
Pabaigai…
Šį patiekalą rekomenduojama patiekti su ciabata arba virtomis bulvėmis. Nepamirškite, kad taurė balto vyno prie šio patiekalo suteiks jam ypatingo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 12gBaltymai: 35gRiebalai: 22gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg