
Vištienos filė grietinėlėje
Šis receptas sukurtas tiems, kurie mėgsta greitą ir skanų maistą. Švelni vištienos filė, troškinta grietinėlėje su kvapniais prieskoniais ir žolelėmis, yra puikus pasirinkimas vakarienei. Šiek tiek humoro, kai kalbama apie motinystės ir kasdienės buities iššūkius, suteikia šiam receptui ypatingo žavesio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka naudoti tiek didelę, tiek vidutinę)
- Peilis (Vištienai pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas maišymui
Ingredientai
- 2-3 gabaliukai Vištienos filė - Supjaustyta kubeliais
- Vištienos prieskoniai - Pagal skonį
- Žolelių mišinys (prieskoniai) - Pagal skonį
- Kvapiųjų pipirų maltų - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas žiedais
- Krapai - Smulkinti
- Petražolės - Smulkintos
- 300 ml Grietinėlė 18%
- Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Vištieną susipjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Keptuvę įkaitinkite, suberkite vištienos prieskonius ir kvapiuosius pipirus.
- Kol vištiena kepa, nusilupkite česnakus ir svogūną. Svogūną susipjaustykite žiedais ir sudėkite kepti kartu su vištiena.
- Įpilkite grietinėlę ir prisukite kaitrą iki silpnos. Dėkite žolelių mišinį ir leiskite pasitroškinti 5 minutes.
- Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus, taip pat česnaką. Sudėkite viską į vištieną, įberkite druskos pagal skonį, dar patroškinkite 2 minutes, vis pamaišykite ir viskas.
Pabaigai…
Galite patiekti su ryžiais, bulvių koše ar paprastai virtomis bulvėmis. Jei norite įdėti pievagrybių, tai suteiks patiekalui papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg