
Vistienos gabaliukai kopūstų patale
Šis receptas atspindi tradicinę lietuvišką virtuvę su truputėliu asmeninio prisilietimo. Vistienos gabaliukai marinuoti su sojos padažu, česnaku ir kvapniais prieskoniais, o po to užkepti kopūstų ir morkų patale. Tai puikus patiekalas, kuriuo mėgavomės su virtomis bulvėmis. Kopūstai šiuo būdu gaunasi itin skanūs, šiek tiek saldūs ir minkšti.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Tepamas aliejumi prieš dedant ingredientus)
- Kepimo folija (Uždengti patiekalui pirmoje kepimo stadijoje)
- Pjaustymo peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Trintuvas (Morkoms trinti)
Ingredientai
Vistiena
- 4 vnt Vistienos sparneliai
- 3 v.š. Sojos padažas
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 1 a.š. Džiovinti čiobreliai
- 1 a.š. Kmynai
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Kopūstų patalas
- 1 vnt Kopūstas - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Morkos - Sutrintos
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Vistienos gabaliukus pamarinavau su sojos padažu, išspaudžiau česnako, įdėjau džiovintų čiobrelių, kmynų, šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Palikau trumpam marinuotis.
- Kopūstą supjausčiau ir įtarkavau morkas. Kepimo indą patepiau aliejumi ir ten sudėjau kopūstus sumaišytus su morkomis. Užbarsčiau druskos ir pipirų pagal skonį.
- Ant kopūstų patalo uždėjau marinuotą vistieną, pridengiau folija ir pašoviau į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepiau apie 40 minučių, paskui nuėmiau foliją, kad vistiena apskrustų.
- Patiekiau su virtomis bulvėmis. Kopūstai buvo labai skanūs ir šiek tiek saldūs.
Pabaigai…
Kopūstai su morkomis suteikia patiekalui saldumo ir tekstūros, todėl patiekalas tampa dar skanesnis. Rekomenduoju naudoti šviežius čiobrelius, jei turite tokią galimybę.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 75mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 60mg