Vištienos ir makaronų patiekalas su grietinėlės padažu

Vištienos ir makaronų patiekalas su grietinėlės padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norisi greitai paruošti skanų ir sočių patiekalą. Vištienos filė yra kepta ant sviesto, sumaišyta su grietinėlės padažu, ir patiekiama su makaronais. Dėl marinuotos vištienos ir Lidlo raugintų agurkų šis patiekalas turi išskirtinį skonį, kuris sužavės kiekvieną.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo keptuvė (Naudojama vištienos filė kepimui)
  • Puodas (Makaronų virimui)
  • Medinis šaukštas (Padažo maišymui)
  • Peilis (Vištienos ir svogūnų pjaustymui)
  • Pjaustymo lenta (Vištienos pjaustymui)

Ingredientai
  

  • 500 g Vištienos filė - Supjaustyta juostelėmis, marinuota
  • 200 ml Grietinėlė
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiai
  • 3 lapeliai Lydyto sūrio
  • 200 g Makaronai - Paruošti pagal pakuotės instrukcijas
  • 50 g Sviestas - Kepti vištieną
  • Druska - Pagal skonį
  • Persilado prieskoniai - Pagal skonį
  • 200 g Rauginti agurkai - Lidlo, patiekti šalia

Gaminimo eiga
 

  • Ant sviesto keptuvėje apkepkite marinuotą vištienos filė, kol ji taps auksinės spalvos.
  • Į keptuvę su vištiena pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite dar kelias minutes, kol jis taps minkštas.
  • Supilkite grietinėlę, įberkite persilado prieskonių ir druskos pagal skonį. Leiskite padažui užvirti.
  • Į padažą pridėkite lydytą sūrį ir maišykite, kol jis visiškai ištirps.
  • Tuo metu, kai padažas verda, išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas.
  • Sumaišykite išvirtus makaronus su paruoštu padažu. Patiekite su raugintais agurkais.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su prieskoniais, į padažą įdedant kitų žolelių ar net šiek tiek citrinos sulčių, kad pridėtumėte gaivos.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Grietinėlės padažas, Makaronai, Rauginti agurkai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai