Vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėlių paštetas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis vištienos kepenėlių paštetas yra vienas skaniausių mano receptų. Jis yra labai paprastas, tačiau skanus ir švelnus. Mano sūnus taip pat labai mėgsta šį paštetą. Receptas nereikalauja daug prieskonių ir yra labai lengvai pagaminamas. Tai puikus užkandis tiek kasdieniam naudojimui, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Blenderis (Kepenėlėms sumalti)
  • Puodas (Kepenėlėms virti)
  • Peilis (Kepenėlėms supjaustyti)

Ingredientai
  

  • 400 g Vištienos kepenėlės
  • 1 vnt Lauro lapelis
  • 1 šakelė Čiobrelis
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 1 skiltelė Česnakas
  • 1 vnt Šalotas
  • 3 šaukštai Ištirpintas sviestas
  • Grietinėlė - Pagal poreikį
  • 1/2 a.š. Ciberžolė

Gaminimo eiga
 

  • Nuplaukite ir supjaustykite 400 g vištienos kepenėlių. Virkite jas puode su lauro lapeliu, čiobreliu, druska ir pipirais, nugraibykite putas. Kai kepenėlės išvirs, nukoškite vandenį ir jas lengvai perplaukite.
  • Dėkite kepenėles į blenderį kartu su česnaku, šalotu, ištirpintu sviestu, druska, pipirais ir ciberžole. Sumalkite ir po truputį pilkite grietinėlę iki norimos konsistencijos.
  • Supilkite paštetą į indelį ir palikite šaldytuve, kad sutirštėtų.

Pabaigai…

Nepersistenkite su česnaku, nes šalotas jau prideda česnako skonio. Paštetas taps skystesnis iškart po paruošimo, bet po pastovėjimo šaldytuve bus tinkamos konsistencijos.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Kepenėlių paštetas, Skanus užkandis, Vištienos kepenėlės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai