
Vištienos kepenėlių paštetas
Šis vištienos kepenėlių paštetas yra vienas skaniausių mano receptų. Jis yra labai paprastas, tačiau skanus ir švelnus. Mano sūnus taip pat labai mėgsta šį paštetą. Receptas nereikalauja daug prieskonių ir yra labai lengvai pagaminamas. Tai puikus užkandis tiek kasdieniam naudojimui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Blenderis (Kepenėlėms sumalti)
- Puodas (Kepenėlėms virti)
- Peilis (Kepenėlėms supjaustyti)
Ingredientai
- 400 g Vištienos kepenėlės
- 1 vnt Lauro lapelis
- 1 šakelė Čiobrelis
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 1 skiltelė Česnakas
- 1 vnt Šalotas
- 3 šaukštai Ištirpintas sviestas
- Grietinėlė - Pagal poreikį
- 1/2 a.š. Ciberžolė
Gaminimo eiga
- Nuplaukite ir supjaustykite 400 g vištienos kepenėlių. Virkite jas puode su lauro lapeliu, čiobreliu, druska ir pipirais, nugraibykite putas. Kai kepenėlės išvirs, nukoškite vandenį ir jas lengvai perplaukite.
- Dėkite kepenėles į blenderį kartu su česnaku, šalotu, ištirpintu sviestu, druska, pipirais ir ciberžole. Sumalkite ir po truputį pilkite grietinėlę iki norimos konsistencijos.
- Supilkite paštetą į indelį ir palikite šaldytuve, kad sutirštėtų.
Pabaigai…
Nepersistenkite su česnaku, nes šalotas jau prideda česnako skonio. Paštetas taps skystesnis iškart po paruošimo, bet po pastovėjimo šaldytuve bus tinkamos konsistencijos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg