
Vištienos kepenėlių troškinys su sūriu ir salotomis
Kartais tiesiog norisi kažko greito ir paprasto. Šis vištienos kepenėlių troškinys su lydytu sūriu yra puikus pasirinkimas, kai norisi skanaus, bet nesudėtingo patiekalo. Kepenėlės, apkepintos su daržovėmis ir užpiltos sultiniu, o galiausiai praturtintos sūriu, yra ypatingai skanios. Patiekalą papildo šviežios salotos.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Tinka didesnis, kepenėlėms troškinti)
- Keptuvė (Skirta daržovėms apkepinti)
- Šaukštas (Maišymui)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ruošti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
- 400 g Vištienos kepenėlės
- 1 vnt Morka - Nedidelė
- 1 vnt Svogūnas
- 1 skiltelė Česnakas
- 250 ml Sultinys
- 2 v.š. Lydytas sūrelis
Gaminimo eiga
- Apvoliokite kepenėles miltuose ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Kitoje keptuvėje apkepkite smulkiai tarkuotą morką, svogūną ir susmulkintą česnaką.
- Sudėkite apkepintas kepenėles ir daržoves į puodą, užpilkite sultiniu ir troškinkite apie 10 minučių.
- Ant galo įmaišykite lydytą sūrelį, gerai išmaišykite, kol sūrelis visiškai ištirps.
Pabaigai…
Šis patiekalas ypač skanus, kai patiekiamas su bulvių koše ir šviežiomis salotomis. Salotoms naudokite pomidorus, agurkus, ir įvairias salotas.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 320kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 270mgNatris: 600mgKalis: 450mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 12mg