
Vištienos kepsneliai-blyneliai ir šilkinė silkutė
Šis receptas apima dvi puikias patiekalus: vištienos kepsnelius-blynelius ir šilkinę silkutę su keptom morkom ir svogūnais. Vištienos kepsneliai yra lengvi ir greiti paruošti, puikiai tinka kasdieniam vartojimui. Šilkinė silkutė su keptom morkom ir svogūnais yra ypatingas skanėstas, kuris patiks visiems silkės mėgėjams.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vištienos kepsneliams kepti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Peilis (Vištienai ir daržovėms pjaustyti)
- Tarka (Morkoms tarkuoti)
- Kepimo skarda (Silkutės ingredientams kepti)
Ingredientai
Vištienos kepsneliai
- 500 g Vištienos filė - Supjaustyta kubeliais
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 šaukštai Krakmolas - Kaupini
- 2 šaukštai Majonezas - Kaupini
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Ciberžolė - Pagal skonį
Padažas
- Majonezas - Pagal skonį
- Pomidorų padažas - Pagal skonį
- Garstyčios - Pagal skonį
- Česnako granulės - Arba šviežias česnakas
Šilkinė silkutė
- 2 vnt Silkės filė - Šviežia arba marinuota
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Vištieną supjaustome kubeliais ir sumaišome su kiaušiniais, krakmolu, majonezu, druska, pipirais ir ciberžole.
- Keptuvėje įkaitiname riebalus ir kepame vištienos kepsnelius iki auksinės spalvos.
- Paruošiame padažą iš majonezo, pomidorų padažo, garstyčių ir česnako granulių arba šviežio česnako.
- Šilkinę silkutę ruošiame pjaustant silkės filė ir dedant jas į kepimo skardą.
- Morkas ir svogūnus pakepiname aliejuje ir dedame ant silkės filė.
- Viską kepame orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20 minučių.
Pabaigai…
Šį receptą galima keisti pagal savo skonį, pavyzdžiui, pridėti kitų prieskonių arba naudoti skirtingus padažus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 45gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 180mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 6gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg