
Vištienos kepsneliai su bulvių koše ir raugintų kopūstų salotomis
Greiti pietūs su vištienos kepsneliais, bulvių koše ir raugintų kopūstų salotomis. Bulvių košės receptas paprastas, tačiau kepsnelių gamybai reikės šiek tiek daugiau dėmesio. Naudojama vištienos šlaunelių mėsa, sumaišyta su prieskoniais ir ingredientais, kurie suteikia patiekalui puikų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, tinkama kepsnelių kepimui)
- Puodas (Bulvių košės gamybai)
- Šluotelė (Masei maišyti)
- Pjaustymo lentelė (Mėsai pjaustyti)
- Peilis (Mėsai pjaustyti)
Ingredientai
Vištienos kepsneliai
- 200 g Vištienos šlaunelių mėsa - Supjaustyta mažais gabaliukais
- 2 vnt Kiaušiniai - Kulsi su mase
- 1 v.š. Majonezas
- 1 v.š. Krakmolas
- 1 v.š. Miltai
- Prieskoniai - Pagal skonį
Bulvių košė
- 500 g Bulvės - Nuluptos ir virintos
- 2 v.š. Sviestas - Sutrinimui su bulvėmis
- 100 ml Pienas - Košės pagardinimui
Raugintų kopūstų salotos
- 100 g Rauginti kopūstai - Sumaišyti su mėlynuoju svogūnu
- 1/2 vnt Mėlynasis svogūnas - Supjaustytas plonais griežinėliais
- Keli šakelės Krapai - Smulkinti
- 1 a.š. Alyvuogių aliejus - Pagardinimui
Gaminimo eiga
- Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite mažais gabaliukais ir sumaišykite su kiaušiniais, majonezu, krakmolu, miltais ir mėgstamais prieskoniais. Viską gerai sumaišykite, kad masė būtų vientisa.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite kepsnelius, kol jie taps gražiai auksiniai.
- Bulves nulupkite, išvirkite ir sutrinkite kartu su sviestu ir pienu, kol gausite švelnią košę.
- Raugintus kopūstus sumaišykite su plonai pjaustytu mėlynuoju svogūnu, krapais ir alyvuogių aliejumi. Patiekite kaip garnyrą prie kepsnelių ir bulvių košės.
Pabaigai…
Kepsneliams naudokite vištienos šlaunelių mėsą, nes ji yra sultinga ir puikiai tinka šiam patiekalui. Patiekalas greitai pagaminamas, todėl puikiai tinka skubiems pietums ar vakarienei.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg