
Vištienos kepsneliai su Mocarelos sūriu
Šie vištienos kepsneliai su Mocarelos sūriu yra puikus būdas panaudoti vištienos filė ir sukurti skanų bei lengvai paruošiamą patiekalą. Paruošti pagal močiutės receptą, jie yra sotūs ir nepaprastai skanūs, tinkami tiek pietums, tiek vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, tinka kepti kepsnelius)
- Maišymo dubuo (Didelis, kad būtų patogu sumaišyti ingredientus)
- Šaukštas (Naudojamas maišyti ir formuoti kepsnelius)
- Tarka (Mocarelos sūriui tarkuoti)
- Pjaustymo lenta (Vištienos filė pjaustymui)
- Peilis (Aštrus, tinka filė pjaustymui)
Ingredientai
- 2 vnt Vištienos filė - Smulkiai supjaustyta
- 1 sauja Petražolės - Smulkiai pjaustytos
- 100 g Mocarelos sūris - Tarkuotas
- 3 vnt Kiaušiniai
- Miltai - Kiekis pagal akis
- 1 a.š. Vegeta
- Vištienos prieskoniai
- Pipirai
- 1 a.š. Česnako granulės
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustykite vištienos filė.
- Smulkiai supjaustykite petražoles ir tarkuokite Mocarelos sūrį.
- Sumaišykite vištienos filė, petražoles ir Mocarelos sūrį dideliame dubenyje.
- Įdėkite prieskonių, Vegetos, česnako granulių ir pipirų. Išmaišykite.
- Įmuškite kiaušinius į mišinį ir gerai išmaišykite.
- Po truputį pridėkite miltų, kol mišinys taps tirštas.
- Formuokite mažus kepsnelius šaukštu ir dėkite juos į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kepsneliai taps auksinės spalvos ir traškūs iš abiejų pusių.
- Išimkite kepsnelius iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
- Patiekite karštus su mėgstamu padažu.
Pabaigai…
Jei norite, kepsnelius galite kepti orkaitėje, išdėliodami juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepdami 180°C temperatūroje apie 20 minučių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 350mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg