Vištienos kepsniai su žalių burokėlių ir kopūstų salotomis

Vištienos kepsniai su žalių burokėlių ir kopūstų salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra gaivus ir sveikas patiekalas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka vištienos kepsniai kartu su žalių burokėlių ir kopūstų salotomis. Burokėliai ir kopūstai suteikia šiam patiekalui šviežumo ir lengvumo, o vištienos kepsniai prideda sotumo. Ruošimo procesas yra paprastas, bet reikalaujantis šiek tiek laiko, kad prieskoniai tinkamai įsigertų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vištienai kepti)
  • Tarka (Burokėliams ir kopūstams tarkuoti)
  • Pjaustymo lenta
  • Peilis
  • Maišymo dubuo (Salotoms maišyti)
  • Plaktukas mėsai (Vištienai mušti)

Ingredientai
  

Vištiena

  • 4 vnt Vištienos ketvirčiai - Be kaulų ir odos
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • 1 a.š. Ciberžolė
  • 1 a.š. Česnako granulės
  • 1 a.š. Džiovinta paprika
  • 1 v.š. Ghee sviestas - Kepimui

Burokėlių salotos

  • 2 vnt Žali burokėliai - Sutrinti smulkia tarka
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • 1 a.š. Česnako granulės
  • 2 v.š. Citrinos sultys
  • 1 v.š. Linų sėklų aliejus

Kopūstų salotos

  • 1/2 vnt Kopūstas - Sutrinti smulkia tarka
  • 2 vnt Morkos - Sutrinti smulkia tarka
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • 1 a.š. Česnako granulės
  • 1 v.š. Avokadų aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Burokėlius sutarkuoti smulkia tarka. Sumaišyti su druska, pipirais, česnako granulėmis, citrinos sultimis ir linų sėklų aliejumi. Palikti pastovėti apie 2 valandas.
  • Vištienos ketvirčius iškaulinti, nuimti odą ir išmušti plaktuku. Prieskoniuoti druska, pipirais, ciberžole, česnako granulėmis ir džiovinta paprika. Palikti pastovėti.
  • Kopūstą ir morkas sutarkuoti smulkia tarka. Sumaišyti su druska, pipirais, česnako granulėmis ir avokadų aliejumi.
  • Vištieną kepti ant lašo ghee sviesto iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • Patiekti vištienos kepsnius su burokėlių ir kopūstų salotomis.

Pabaigai…

Vištienos kepsnius galite marinuoti ir ilgiau, kad skoniai geriau įsigertų. Salotas galima pagardinti mėgstamais prieskoniais ar žolelėmis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Burokėlių salotos, Kopūstų salotos, Sveiki receptai, Vištienos kepsniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai