Vištienos kotletai su bulvių koše ir burokėlių salotomis

Vištienos kotletai su bulvių koše ir burokėlių salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie vištienos kotletai yra puikus savaitgalio pietų pasirinkimas. Į faršą dedama tarkuoto svogūno, česnako, morkų, kiaušinių, krakmolo, šaldytų žalumynų, druskos, pipirų, piene mirkytų batono riekelių ir varškės. Kotletukai apkepami ir patroškinami vištienos sultinyje su svogūnais ir morkomis bei grietinėle. Patiekiama su tradicine bulvių koše ir marinuotų burokėlių salotomis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Naudojama kotletams kepti)
  • Maišymo dubenys (Vištienos faršui maišyti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Puodas (Bulvių košei virti)
  • Keptuvė (Kotletams apkepinti)
  • Mentelė (Kotletams apversti)

Ingredientai
  

Vištienos kotletai

  • 800 g Vištienos faršas
  • 1 vnt Tarkuotas svogūnas
  • 2 skiltelės Česnakas - Tarkuotas
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 2 v.š. Krakmolas
  • Pagal skonį Šaldyti žalumynai
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 3 vnt Piene mirkytos batono riekelės
  • 200 g Varškė

Padažas

  • 500 ml Vištienos sultinys
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta
  • 200 ml Grietinėlė

Bulvių košė

  • 800 g Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
  • 50 g Sviestas
  • 200 ml Pienas

Burokėlių salotos

  • 400 g Marinuoti burokėliai - Supjaustyti
  • 200 g Rauginti agurkai - Supjaustyti
  • 100 g Žirneliai
  • 1 skiltelė Česnakas - Kapotas
  • 2 v.š. Majonezas

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite vištienos faršą su tarkuotu svogūnu, česnaku, morka, kiaušiniais, krakmolu, šaldytais žalumynais, druska, pipirais, piene mirkytomis batono riekelėmis ir varške. Formuokite kotletus, pavoliokite miltuose.
  • Apkepkite kotletus keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus. Tada sudėkite į kepimo formą.
  • Keptuvėje apkepkite svogūną ir morką, kol suminkštės. Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę, troškinkite kelias minutes.
  • Supilkite padažą ant kotletų ir troškinkite orkaitėje 30-40 minučių.
  • Bulves išvirkite ir sutrinkite su sviestu ir pienu, kad gautumėte bulvių košę.
  • Burokėlių salotas paruoškite sumaišydami marinuotus burokėlius, raugintus agurkus, žirnelius, kapotą česnaką ir majonezą.
  • Patiekite kotletus su bulvių koše ir burokėlių salotomis.

Pabaigai…

Kotletai gali būti ruošiami ir be varškės, tačiau ji suteikia ypatingą švelnumą ir drėgnumą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Burokėlių salotos, Naminiai patiekalai, Vištienos kotletai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai