Vištienos kotletai su bulvių koše ir burokėlių salotomis
Šie vištienos kotletai yra puikus savaitgalio pietų pasirinkimas. Į faršą dedama tarkuoto svogūno, česnako, morkų, kiaušinių, krakmolo, šaldytų žalumynų, druskos, pipirų, piene mirkytų batono riekelių ir varškės. Kotletukai apkepami ir patroškinami vištienos sultinyje su svogūnais ir morkomis bei grietinėle. Patiekiama su tradicine bulvių koše ir marinuotų burokėlių salotomis.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Naudojama kotletams kepti)
- Maišymo dubenys (Vištienos faršui maišyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Puodas (Bulvių košei virti)
- Keptuvė (Kotletams apkepinti)
- Mentelė (Kotletams apversti)
Ingredientai
Vištienos kotletai
- 800 g Vištienos faršas
- 1 vnt Tarkuotas svogūnas
- 2 skiltelės Česnakas - Tarkuotas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 v.š. Krakmolas
- Pagal skonį Šaldyti žalumynai
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 3 vnt Piene mirkytos batono riekelės
- 200 g Varškė
Padažas
- 500 ml Vištienos sultinys
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 vnt Morka - Supjaustyta
- 200 ml Grietinėlė
Bulvių košė
- 800 g Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
- 50 g Sviestas
- 200 ml Pienas
Burokėlių salotos
- 400 g Marinuoti burokėliai - Supjaustyti
- 200 g Rauginti agurkai - Supjaustyti
- 100 g Žirneliai
- 1 skiltelė Česnakas - Kapotas
- 2 v.š. Majonezas
Gaminimo eiga
- Sumaišykite vištienos faršą su tarkuotu svogūnu, česnaku, morka, kiaušiniais, krakmolu, šaldytais žalumynais, druska, pipirais, piene mirkytomis batono riekelėmis ir varške. Formuokite kotletus, pavoliokite miltuose.
- Apkepkite kotletus keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus. Tada sudėkite į kepimo formą.
- Keptuvėje apkepkite svogūną ir morką, kol suminkštės. Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę, troškinkite kelias minutes.
- Supilkite padažą ant kotletų ir troškinkite orkaitėje 30-40 minučių.
- Bulves išvirkite ir sutrinkite su sviestu ir pienu, kad gautumėte bulvių košę.
- Burokėlių salotas paruoškite sumaišydami marinuotus burokėlius, raugintus agurkus, žirnelius, kapotą česnaką ir majonezą.
- Patiekite kotletus su bulvių koše ir burokėlių salotomis.
Pabaigai…
Kotletai gali būti ruošiami ir be varškės, tačiau ji suteikia ypatingą švelnumą ir drėgnumą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg