Vištienos kroketai
Iš kokių tik nebūna patiekalų iš vištienos: kepsniai, maltinukai, troškiniai ir dar daugybė kitų, o mes siūlome išmėginti naują idėją, ką pasigaminti iš vištienos – traškius, su minkštu įdaru, lengvai ir greitai pagaminamus, daug ingredientų nereikalaujančius vištienos kroketus!
Ingredientai
- 50-70 g sviesto
- Pora vištienos krūtinėlės filė
- 1 svogūno galva
- 1-2 morkos
- 50 g žirnelių (jei turite užšaldytų, jei ne puikiai tinka ir konservuoti)
- 50 g miltų
- 2 puodeliai pieno
- Plaktas kiaušinis, miltai ir džiūvėsėliai apvoliojimui
- Druska, pipirai pagardinimui
- Aliejus virimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę, joje išlydykite sviestą ir suberkite kubeliais pjaustytą vištieną, tuomet suberkite pjaustytą svogūną, pamaišykite, tuomet sudėkite pjaustytas morkas, suberkite žirnelius, suberkite miltus, pamaišykite, pagardinkite prieskoniais. Supilkite pieną, šiek tiek palaikykite ant ugnies, o tuomet sudėkite visą keptuvės turinį į indą ir šiek tiek atvėsus įdėkite į šaldytuvą, kad pastingtų.
- Pasiruoškite tris dubenėlius: išplaktu kiaušiniu, miltais ir džiūvėsėliais.
- Vištienai ir daržovėms pastingus, suformuokite rutuliukus, apvoliokite miltais, tuomet kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
- Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Aliejaus perteklių nusausinkite.
- Skanaus!
Pabaigai…
Skanaus!