
Vištienos kulšelės su bulvių koše ir burokėliais
Šiandien buvo išbandytas naujas virtuvės kombaino priedėlis bulvių košei gaminti. Vištienos kulšelės buvo marinuotos vakar, o burokėliai – išvirti parduotuvėje. Patiekalas gavosi netikėtas ir labai skanus, puikiai tinkantis paprastai vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Virtuvės kombainas (Su bulvių košės gaminimo priedėliu)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Vištienos kulšelėms kepti)
- Tarka (Burokėliams sutarkuoti)
Ingredientai
- 4 vnt Vištienos kulšelės be kaulo - Marinuotos iš anksto
- 800 g Bulvės - Nuluptos ir paruoštos košei
- 200 ml Pienas
- 50 g Sviestas
- 300 g Virti burokėliai - Sutarkuoti
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Marinuotas vištienos kulšeles apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
- Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusausinkite ir perdirbkite į košę naudodami virtuvės kombainą su specialiu priedėliu. Pridėkite pieną ir sviestą, viską gerai sumaišykite.
- Burokėlius sutarkuokite ir patiekite šalia vištienos kulšelių ir bulvių košės.
Pabaigai…
Burokėlius galite marinuoti pagal savo skonį, pridėti truputį acto ar cukraus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 800mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg