
Vištienos paštetas su graikiškais riešutais
Šis vištienos paštetas su graikiškais riešutais yra puikus užkandis, kuris tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam skanavimui. Tai puikus būdas panaudoti vištienos ketvirčius, derinant juos su traškiais riešutais ir kvapniais prieskoniais.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, vištienos virimui)
- Keptuvė (Svogūnams kepti)
- Blenderis (Masės sumaišymui)
- Forma (Maistine plėvele išklota forma)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 2 vnt Vištienos ketvirčiai
- 200 g Lašiniai
- 4 vnt Vidutinio dydžio morkos
- 2 vnt Svogūnai
- 4 vnt Virti kiaušiniai
- 100 g Sumalti graikiški riešutai
- 1 a.š. Česnako granulės
- 1 d.š. Želatina
- Druska, pipirai - Pagal skonį
Papildomi ingredientai
- 120 ml Sultinys
Gaminimo eiga
- Ketvirčius išverdame su lašiniais, morkas, kiaušinius verdame atskirai, svogūnai kepami.
- Mėsą nuvalome nuo kaulų, pridedame lašinius, morkas, nuluptus kiaušinius, įberiame riešutus bei česnaką, įpilame 120 ml sultinio ir blenderiuojame iki vientisos masės.
- Želatiną ištirpiname 150 ml sultinyje, pilame į masę ir viską išmaišome, pilame į pasirinkta, maistine plėvele išklota formą.
- Laikome šaltai per naktį. Skanaus!
Pabaigai…
Galite pridėti savo mėgstamus prieskonius ar žoleles, kad paštetas būtų dar aromatingesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg