
Vištienos šaltiena
Ši vištienos šaltiena yra tradicinis lietuviškas patiekalas, dažnai gaminamas ypatingoms progoms ar švenčių metu. Patiekalas susideda iš vištienos mėsos, troškinamos su daržovėmis, ir atvėsintos želė pavidalu. Šaltiena yra puikus šaltasis užkandis, kurį galima patiekti su duona ir garstyčiomis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, maždaug 5 litrų talpos, troškinimui.)
- Peilis (Mėsos ir daržovių pjaustymui.)
- Pjaustymo lenta
- Dubenys (Mėsos ir daržovių atskyrimui.)
- Indai šaldymui (Indai šaltienai atvėsinti šaldytuve.)
Ingredientai
Vištienos mėsa
- 1.5 kg Vištienos šlaunelės
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos.
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti.
- 3 skiltelės Česnakai - Susmulkinti.
- 2 vnt Lauro lapai
- 20 g Želatina - Galima naudoti daugiau pagal poreikį.
- 2 l Vanduo
- pagal skonį Druska ir pipirai
Papildomi prieskoniai
- 1 puokštė Krapai - Smulkinti.
- pagal skonį Petražolės - Smulkintos.
Gaminimo eiga
- Vištieną ir daržoves sudėti į puodą, užpilti vandeniu, įdėti lauro lapus ir virti ant silpnos ugnies apie 2-3 valandas, kol mėsa taps minkšta.
- Mėsą išimti, atvėsinti ir išimti kaulus. Mėsą susmulkinti ir padalinti į indus šaltienai.
- Sultinį nukošti, įdėti želatiną, gerai išmaišyti ir užpilti ant paruoštos mėsos ir daržovių.
- Užbarstyti krapus ir petražoles. Palikti indus atvėsti ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kol šaltiena sustings.
- Patiekti su duona ir garstyčiomis.
Pabaigai…
Jei norite stipresnio skonio, galite pridėti daugiau želatinos arba įdėti mėsos sultinį iš kitos mėsos, pavyzdžiui, kiaulienos.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg