Vištienos šlaunelės su svogūnų padažu
Vakarienei paruošėme šlauneles su svogūnų padažu ir makaronais. Padažas buvo neįprastas, nes visada darydavome baltą padažą, tačiau šį kartą pasirinkome pomidorų pastą. Rezultatas buvo nepaprastai skanus ir sotus. Šis patiekalas tinka šeimos vakarienei ar netgi ypatingesnei progai.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, su dangčiu)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Matavimo stiklinė
- Puodas (Makaronams virti)
Ingredientai
Marinatas
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Saldi paprika - Pagal skonį
- Karis - Pagal skonį
Padažas
- 4 vnt Svogūnai - Susmulkinti
- 1 šaukštas Pomidorų pasta
- 1 stiklinė Vanduo
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Karis - Pagal skonį
- Saldi paprika - Pagal skonį
Vištienos šlaunelės
- 6 vnt Vištienos šlaunelės - Be odos
Papildomai
- 300 g Makaronai
Gaminimo eiga
- Vištienos šlauneles pamarinuoti druska, pipirais, saldžia paprika ir kario prieskoniais. Palikti 15 minučių.
- Svogūnus supjaustyti ir keptuvėje apkepinti iki suminkštės. Įdėti pomidorų pastą, įpilti stiklinę vandens, įdėti druskos, pipirų, kario ir saldžios paprikos. Išmaišyti.
- Į padažą sudėti vištienos šlauneles, uždengti dangtį, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 40 minučių.
- Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Patiekti vištienos šlauneles su svogūnų padažu ir makaronais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar padažo ingredientais, pvz., pridėti česnako ar šviežių žolelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg