
Vištienos sparneliai su keptomis bulvėmis
Paprastas, tačiau skanus ir šildantis patiekalas – kepti vištienos sparneliai su šviežiomis bulvėmis. Šis receptas – tai puikus sprendimas savaitgalio pietums, kai norisi sočiai pavalgyti, tačiau neturite daug laiko gaminti. Vištienos sparnelius pamarinuokite su česnaku, persilado prieskoniais, ir kitais mėgstamais ingredientais. Patiekalą užbaikite salotų gaiva.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka kepti vištieną ir bulves.)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C.)
- Marinavimo maišelis (Sparneliams marinuoti.)
Ingredientai
- 400 g Vištienos sparneliai
- 500 g Šviežios bulvės
- 2 skiltelės Česnakas - Sutrintas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 v.š. Majonezas
- 1 a.š. Saldžiosios paprikos milteliai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 a.š. Persilado prieskoniai
- 1 a.š. Kmynai
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- 1 Galva Salotos - Patiekimui, su mėgstamu padažu
Gaminimo eiga
- Česnaką sutrinti ir sumaišyti su druska, pipirais, persilado prieskoniais, kmynais, majonezu, aliejumi ir saldžiosios paprikos milteliais. Šiuo mišiniu pamarinuoti vištienos sparnelius ir palikti pusvalandžiui.
- Bulves nuplauti ir, jei reikia, supjaustyti pusiau. Kartu su marinuotais vištienos sparneliais sudėti į kepimo maišelį ir kepti orkaitėje apie 40 minučių, kol bulvės ir sparneliai taps auksinės spalvos.
- Patiekti su šviežiomis salotomis ir pasirinktu padažu.
Pabaigai…
Jei norite aštresnio skonio, į marinatą galite pridėti čili pipirų arba česnako miltelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 4gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 30mg