
Vištienos sparneliai su orkaitėje keptomis bulvėmis ir morkų salotomis
Šie pietūs buvo ruošiami šeštadienio popietei. Vištienos sparneliai buvo marinuoti su majonezu, kario prieskoniais, paukštienos prieskoniais, česnako granulėmis ir krapais. Marinuoti apie 4 valandas. Bulvės trumpai apvirtos, pabarstytos krapais ir bulvių prieskoniais, po to keptos orkaitėje. Paprastos, bet skanios morkų salotos papildė šį patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Bulvėms ir vištienos sparneliams kepti)
- Puodas (Bulvėms apvirti)
- Dubuo (Marinatui ruošti)
- Šakutė (Salotoms maišyti)
Ingredientai
Vištienos sparneliai
- 1 kg Vištienos sparneliai
- 100 g Majonezas
- 1 a.š. Kario prieskoniai
- 1 a.š. Paukštienos prieskoniai
- 0,5 a.š. Česnako granulės
- 1 valg.š. Švieži krapai - Galima naudoti ir džiovintus
Bulvės
- 800 g Bulvės
- 1 valg.š. Švieži krapai
- 1 a.š. Bulvių prieskoniai
Morkų salotos
- 3 vnt. Morkos - Vidutinio dydžio
- 100 g Majonezas
- Pagal skonį Druska
Gaminimo eiga
- Vištienos sparnelius marinuokite majonezu, kario prieskoniais, paukštienos prieskoniais, česnako granulėmis ir krapais. Palikite marinuotis apie 4 valandas.
- Bulves apvirkite 10 minučių, tuomet pabarstykite krapais ir bulvių prieskoniais. Kepkite orkaitėje iki auksinės spalvos.
- Morkų salotas ruošite tiesiog smulkiai sutarkuodami morkas ir sumaišydami jas su majonezu ir druska.
- Patiekite vištienos sparnelius su keptomis bulvėmis ir morkų salotomis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridėdami savo mėgstamų žolelių ar papildomų daržovių į salotas.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 7gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg