
Vištienos troškinys su bulvėmis ir žirneliais
Šis troškinys yra greitas ir paprastas būdas pagaminti sotų ir gardų patiekalą. Keptuvėje apkepiau vištienos krūtinėlės gabaliukus, morkas, svogūnus, pridėjau prieskonių kaip vegeta, česnakai, pipirai. Įpyliau nedaug vandens, o galų gale pridėjau žirnelių ir troškinau apie 20 minučių. Šis troškinys puikiai tinka kasdieniams pietums, kai norisi ko nors šilto ir skanaus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakankamai gili, kad tilptų visi ingredientai)
- Peilis (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Mentelė (Maišyti ir apversti vištienos gabalėlius)
Ingredientai
- 400 g Vištienos krūtinėlė - Supjaustyta gabaliukais
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- 3 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 200 g Žalieji žirneliai - Konservuoti arba švieži
- 1 šaukštas Vegeta
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- pagal skonį Pipirai
- pagal skonį Druska
- nedaug Vanduo
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite vištienos gabalėlius, kol jie bus gražiai auksiniai.
- Pridėkite pjaustytas morkas ir svogūnus, kepkite, kol daržovės suminkštės.
- Pridėkite bulves ir užpilkite šiek tiek vandens, troškinkite apie 10 minučių.
- Pabaigoje pridėkite žirnelius, prieskonius, gerai išmaišykite ir dar kelias minutes patroškinkite.
- Patiekite karštą su mėgstamu garnyru ar duona.
Pabaigai…
Jei norite, į troškinį galite pridėti kitų mėgstamų daržovių, kaip paprikų ar brokolių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 30mg