Vištienos troškinys su bulvių koše

Vištienos troškinys su bulvių koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra paprastas ir greitas būdas paruošti skanų vištienos troškinį su daržovėmis. Puikiai tinka šeimos vakarienei ar draugų susitikimams. Pridėkite marinuotų agurkų šalia, kad patiekalas būtų dar gaivesnis ir įdomesnis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Gili keptuvė (Su dangčiu)
  • Bulvių trintuvė
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Didelis puodas (Bulvėms virti)

Ingredientai
  

Vištienos troškinys

  • 500 g Vištienos filė - Supjaustyta kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta kubeliais
  • 2 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
  • 400 ml Vištienos sultinys
  • 2 v.š. Pomidorų pasta
  • 1 a.š. Džiovintas raudonėlis
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Bulvių košė

  • 1 kg Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos kubeliais
  • 100 ml Pienas - Pašildytas
  • 50 g Sviestas
  • Pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos filė keptuvėje apkepkite iki aukso spalvos. Išimkite ir atidėkite į šalį.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnus, morkas ir papriką, kol suminkštės. Pridėkite česnakus ir kepkite dar minutę.
  • Grąžinkite vištieną į keptuvę, supilkite vištienos sultinį, pridėkite pomidorų pastą, džiovintą raudonėlį, druską ir pipirus. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 30 minučių.
  • Kol troškinys verda, užvirinkite bulves dideliame puode su pasūdytu vandeniu, kol suminkštės. Nusausinkite.
  • Trinkite bulves, pridėkite pašildytą pieną ir sviestą. Maišykite, kol masė bus lygi ir puri. Pagardinkite druska pagal skonį.
  • Patiekite vištienos troškinį su bulvių koše ir marinuotais agurkais šalia.

Pabaigai…

Galite pridėti kitų mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, cukinijų ar žirnelių, kad troškinys būtų dar turtingesnis. Troškinį galima pagardinti šviežiais žalumynais, tokiais kaip petražolės ar bazilikai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Greitas paruošimas, Marinuoti agurkai, Šeimos vakarienė, Vištienos troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai