
Vištienos troškinys su morkomis ir cukinijomis
Šis troškinys buvo paruoštas vakarienei, tačiau apšvietimo gražioms nuotraukoms nebeužteko. Iškaulintą vištienos ketvirčių mėsytę pamarinuokite ir apkepti. Sudėti mažytes morkytes, žalius žirnelius ir patroškinti. Cukinija supjaustyti riekutėmis ir kepti su česnaku, kad liktų traški. Tai labai skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili keptuvė, tinkama troškiniams)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis
- Šaukštas maišymui
Ingredientai
Marinatas
- 500 g Iškaulintos vištienos ketvirčių mėsytė - Supjaustyta gabaliukais
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 1 a.š. Druska
- 0.5 a.š. Pipirai
Troškinys
- 200 g Mažos morkytės - Nuluptos
- 150 g Žali žirneliai - Švieži arba šaldyti
- 1 vnt. Cukinija - Supjaustyta riekutėmis
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
Gaminimo eiga
- Vištieną pamarinuoti su česnaku, druska ir pipirais bent 30 minučių.
- Įkaitinti alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepti marinuotą vištieną, kol apskrus.
- Sudėti mažas morkytes ir žalius žirnelius į keptuvę. Troškinti 10-15 minučių, kol daržovės taps minkštos.
- Cukinijas supjaustyti riekutėmis ir lengvai apkepti atskirai su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir smulkintu česnaku. Pasūdyti pagal skonį.
- Patiekti vištieną su troškintomis daržovėmis ir cukinijų riekutėmis šalia.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas vakarienei, nes jis yra lengvas, maistingas ir greitai paruošiamas. Jei norite, galite pridėti kitų mėgstamų daržovių, tokių kaip paprikos ar brokoliai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 50mg