
Vištų širdelės su daržovėmis
Šis receptas skirtas tiems, kas mėgsta vištų širdeles. Tai paprastas ir sotus patiekalas su vištų širdelėmis, daržovėmis ir grietine. Patiekalas yra nebrangus ir lengvai paruošiamas, puikiai tinkantis greitiems pietums ar vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vištų širdelėms virti)
- Keptuvė (Daržovėms kepinti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
- 300 g Vištų širdelės - Išvirti, perpjauti per pusę
- 1 vnt Morka - Virta, supjaustyta kubeliais
- 300 g Pievagrybiai - Pakepinti
- 2 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
- 1 vnt Raugintas agurkas - Supjaustytas kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Pakepintas
- 1 šaukštas Grietinė
- 2 šaukštai Majonezas
- 1/2 arbatinis šaukštelis Garstyčių padažas
- Druska - Pagal skonį
- Juodieji pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Vištų širdeles išvirti ir ataušinti. Perpjauti per pusę.
- Morką išvirti ir supjaustyti kubeliais.
- Pievagrybius ir svogūnus pakepinti atskirai.
- Visus ingredientus sumaišyti su grietine, majonezu ir garstyčių padažu. Paskaninti druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekalas paruoštas!
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka tiek šiltoje, tiek šaltoje formoje. Galite pridėti šiek tiek žalių žirnelių ar bulvių kubelių, kad būtų dar sotesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg