Vištų skrandelių troškinys su daržovėmis

Vištų skrandelių troškinys su daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas atsirado, kai planuotas vištų skrandelių mišrainės ruošimas buvo pakeistas po ilgos pokalbio su teta. Rezultatas – puikus ir skanus troškinys su vištų skrandeliais ir daržovėmis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, gili)
  • Puodas (Vidutinio dydžio, skrandeliams virti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Maišymo šaukštas

Ingredientai
  

  • 500 g Vištų skrandeliai
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti
  • 2 v.š. Lydytas sviestas
  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
  • 200 ml Vištienos sultinys
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 2 v.š. Grietinė - Patiekti

Gaminimo eiga
 

  • Užvirkite vištų skrandelius ir virkite apie 30 minučių, kol jie bus minkšti.
  • Keptuvėje ištirpinkite lydytą sviestą ir lengvai pakepkite pievagrybius.
  • Į keptuvę pridėkite tarkuotas morkas ir kepkite, kol jos suminkštės.
  • Pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir toliau kepkite, kol visos daržovės bus minkštos.
  • Užpilkite vištienos sultinį ant daržovių ir palikite troškintis ant mažos ugnies.
  • Sudėkite prieskonius ir išvirtus vištų skrandelius, troškinkite dar 10 minučių.
  • Kol daržovės troškinasi, išvirkite bulves atskirame puode.
  • Patiekite troškinį su virtomis bulvėmis ir grietine.

Pabaigai…

Pievagrybiai ir morkos suteikia patiekalui ypatingą skonį, o grietinė prideda kreminės tekstūros.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 4000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Greitas ir skanus, Troškinys, Vištų skrandeliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai