
Vištų skrandelių troškinys su daržovėmis
Šis patiekalas atsirado, kai planuotas vištų skrandelių mišrainės ruošimas buvo pakeistas po ilgos pokalbio su teta. Rezultatas – puikus ir skanus troškinys su vištų skrandeliais ir daržovėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, gili)
- Puodas (Vidutinio dydžio, skrandeliams virti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Maišymo šaukštas
Ingredientai
- 500 g Vištų skrandeliai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti
- 2 v.š. Lydytas sviestas
- 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
- 200 ml Vištienos sultinys
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 2 v.š. Grietinė - Patiekti
Gaminimo eiga
- Užvirkite vištų skrandelius ir virkite apie 30 minučių, kol jie bus minkšti.
- Keptuvėje ištirpinkite lydytą sviestą ir lengvai pakepkite pievagrybius.
- Į keptuvę pridėkite tarkuotas morkas ir kepkite, kol jos suminkštės.
- Pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir toliau kepkite, kol visos daržovės bus minkštos.
- Užpilkite vištienos sultinį ant daržovių ir palikite troškintis ant mažos ugnies.
- Sudėkite prieskonius ir išvirtus vištų skrandelius, troškinkite dar 10 minučių.
- Kol daržovės troškinasi, išvirkite bulves atskirame puode.
- Patiekite troškinį su virtomis bulvėmis ir grietine.
Pabaigai…
Pievagrybiai ir morkos suteikia patiekalui ypatingą skonį, o grietinė prideda kreminės tekstūros.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 4000IUVitaminas C: 20mg