
Voveraitės Pyragas
Šis receptas skirtas voveraitėms – mažos, gražios formos grybams. Tai subtilus desertas, kuris puikiai tinka rudens vakarams. Pyragas sujungia traškią tešlą ir švelnų, kreminį įdarą, kurį papildo pikantiškos voveraitės. Šis pyragas yra ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus dėl savo formos. Jis puikiai tinka ypatingoms progoms ar tiesiog jaukiam vakarui su šeima.
Reikalingi Įrankiai
- Grybų formos kepimo forma (Formą reikia naudoti voveraičių pyrago formavimui.)
- Kepimo popierius
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
- Plakimo šluotelė (Sūrio įdarui sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 230 g Tirptas sviestas
- 120 g Cukrus
- 1 a.š. Cinamono
Sūrio įdaras
- 450 g Kreminis sūris - Philadelphia arba mascarpone
- 200 g Cukrus - Galima pakeisti 200 g kondensuoto pieno
- 2 vnt Dideli kiaušiniai
- 120 g Grietinė
- Citrinos sultys ir žievelė - Pagal skonį
- 2 a.š. Vanilinio cukraus
- Žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Sumaišykite tirptą sviestą su cukrumi ir cinamonu.
- Paruoškite kepimo formą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
- Užpilkite tešlą ant paruoštos formos ir įspauskite ją taip, kad susiformuotų grybų formos pyragaičiai.
- Įkaitinkite orkaitę iki 160°C ir kepkite pyragus 60-70 minučių.
- Atvėsinkite pyragus ir papuoškite prieš patiekiant.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar įdarais, pridėdami papildomų ingredientų pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 40gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg