Voveraitės Pyragas

Voveraitės Pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas skirtas voveraitėms – mažos, gražios formos grybams. Tai subtilus desertas, kuris puikiai tinka rudens vakarams. Pyragas sujungia traškią tešlą ir švelnų, kreminį įdarą, kurį papildo pikantiškos voveraitės. Šis pyragas yra ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus dėl savo formos. Jis puikiai tinka ypatingoms progoms ar tiesiog jaukiam vakarui su šeima.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Grybų formos kepimo forma (Formą reikia naudoti voveraičių pyrago formavimui.)
  • Kepimo popierius
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
  • Plakimo šluotelė (Sūrio įdarui sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 230 g Tirptas sviestas
  • 120 g Cukrus
  • 1 a.š. Cinamono

Sūrio įdaras

  • 450 g Kreminis sūris - Philadelphia arba mascarpone
  • 200 g Cukrus - Galima pakeisti 200 g kondensuoto pieno
  • 2 vnt Dideli kiaušiniai
  • 120 g Grietinė
  • Citrinos sultys ir žievelė - Pagal skonį
  • 2 a.š. Vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite tirptą sviestą su cukrumi ir cinamonu.
  • Paruoškite kepimo formą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
  • Užpilkite tešlą ant paruoštos formos ir įspauskite ją taip, kad susiformuotų grybų formos pyragaičiai.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 160°C ir kepkite pyragus 60-70 minučių.
  • Atvėsinkite pyragus ir papuoškite prieš patiekiant.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar įdarais, pridėdami papildomų ingredientų pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 40gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Grybų pyragas, Rudeniniai desertai, Voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating