Voveruškų sriuba (neverdamos voveruškos)
Ši voveruškų sriuba turi unikalų gaminimo būdą – grybai nėra verdami, o paliekami pailsėti šiltose bulvėse. Tai subtiliai išlaiko jų skonį ir tekstūrą. Šis receptas turi užuominų apie tradicinį lietuvišką maistą, tačiau su šiuolaikiniu twist’u, kai žaidžiama su ingredientų tekstūromis ir jų skonio išsaugojimu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti ir sriubai gaminti)
- Keptuvė (Grybams ir šoninei apkepti)
- Peilis (Ingredientams smulkinti)
- Medinis šaukštas (Maišymui keptuvėje)
Ingredientai
- 500 g Bulvės - Smulkintos
- 200 g Voveruškos - Šviežios
- 100 g Šoninė - Sūdyta, smulkinta
- 2 vnt Svogūnai - Smulkinti
- 30 g Sviestas - Tirpintas
- Pagal skonį Druska - Bulvėms virti
- Pagal pasirinkimą Prieskoniai - Pagal skonį
- 4 šaukštai Grietinė - Pasirinktinai, patiekimui
Gaminimo eiga
- Smulkinkite bulves ir dėkite jas į verdantį vandenį su šiek tiek druskos. Virkite, kol bulvės suminkštės.
- Kol bulvės verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite smulkintus svogūnus bei šoninę, kol pakeis spalvą.
- Sudėkite voveruškas į keptuvę ir kepkite apie 10 minučių, dažnai maišydami. Pridėkite prieskonių pagal pasirinkimą.
- Kai bulvės bus išvirusios, supilkite keptuvėje esančius ingredientus į puodą, išmaišykite ir leiskite užvirti.
- Uždengę puodą, išjunkite viryklę ir leiskite sriubai pailsėti 10 minučių prieš patiekdami.
- Patiekite su grietine arba be jos, priklausomai nuo skonio.
Pabaigai…
Voveruškas nedera virti, nes jos praranda skonį. Grietinė suteikia sriubai švelnumo, tačiau nebūtina, jei norite ryškesnio grybų skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg