Vyriški šašlykai su velnio lašais

Vyriški šašlykai su velnio lašais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vyriškos dienos proga su kolegomis paruošti šašlykai yra ne tik paprastas, bet ir išskirtinis pasirinkimas. Šio recepto išskirtinumas – papildomas skonis, kurį suteikia velnio lašai. Šis subtilus priedas suteikia mėsai unikalų ir intensyvų skonį, puikiai derantį su kepsninėje kepta mėsa.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepsninė (Galima naudoti tiek anglinę, tiek elektrinę kepsninę)
  • Iešmai (Tvirti metaliniai iešmai, tinkami mėsai kepti)
  • Pjaustymo lentelė (Mėsos ir daržovių pjaustymui)
  • Peilis (Aštrus peilis mėsai pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta dideliais gabalais
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti žiedais
  • 4 skiltelės Česnakai - Supjaustyti plonais griežinėliais
  • 50 ml Velnio lašai - Pagal skonį
  • 1 a.š. Druska
  • 0.5 a.š. Juodieji pipirai - Šviežiai malti
  • 1 a.š. Kuminai
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Mėsai marinuoti

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite kiaulienos sprandinę dideliais gabalais ir sudėkite į dubenį.
  • Pridėkite svogūnų žiedus, česnakų griežinėlius, druską, pipirus ir kumino. Viską gerai išmaišykite.
  • Įpilkite velnio lašų ir alyvuogių aliejaus, vėl gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
  • Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės kaitros. Paruoštus mėsos gabalus suverkite ant iešmų.
  • Kepti šašlykus ant kepsninės, dažnai vartant, kol mėsa taps gražiai apskrudusi ir iškeps iki vidutinio lygio (apie 20-30 minučių).

Pabaigai…

Jei norite intensyvesnio skonio, leiskite mėsai marinuotis per naktį šaldytuve. Velnio lašai suteikia ypatingą pikantišką skonį, tačiau būkite atsargūs – tai stiprus prieskonis, todėl naudokite jį saikingai.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 35gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gCukrus: 3gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Šašlykai, Velnio lašai, Vyriški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai