
Vyšnių curd’o krepšeliai su bezė
Šie krepšeliai su vyšnių curd’u ir bezė kremu man primena vaikystės skonį. Tai trapus ir gaivus desertas, puikiai tinkantis tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Receptas atkeliavo iš mylimos draugės virtuvės, tad yra ypatingas ne tik dėl skonio, bet ir dėl prisiminimų.
Reikalingi Įrankiai
- Blenderis (Vyšnioms sutrinti)
- Kepimo formelės (Krepšelių formavimui)
- Plakimo šluotelė (Bezė kremui)
- Kepimo popierius (Formelių krepšelių dugnui)
Ingredientai
Vyšnių curd’as
- 50 g Citrinų arba apelsinų sultys
- 100 g Šaldytos vyšnios
- 70 g Cukrus
- 1 vnt Didelis kiaušinis
- 1 a.š. Kukurūzų krakmolas
- 20 g Sviestas
Krepšelių tešla
- 2 vnt Kiaušinių tryniai
- 85 g Cukrus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 130 g Sviestas
- 235 g Miltai
- 0.5 a.š. Kepimo milteliai
- Žiupsnelis druskos
Bezė kremas
- 90 g Kiaušinių baltymai
- 180 g Cukrus
- 50 g Karštas vanduo
- Citrinos rūgštis - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Vyšnias sutrinkite blenderiu. Kiaušinį, cukrų ir krakmolą gerai išsukite. Supilkite sultis, trintas vyšnias, įmaišykite žievelę. Virkite, kol masė sutirštės, tada įmaišykite sviestą ir palikite atvėsti. Krepšelių tešlą gaminkite iš sumaišytų ingredientų, iškočiokite, išspauskite apskritimus ir kepkite iki auksinės spalvos. Atvėsusius krepšelius užpildykite curd’u.
- Bezė kremui kiaušinių baltymus plakite su cukraus sirupu, kol masė taps standi ir blizgi. Užtepkite kremą ant krepšelių su curd’u. Pašildykite orkaitėje arba suvirškite su virykle iki gražios spalvos. Mėgaukitės!
Pabaigai…
Krepšelius galite užšaldyti prieš kepimą, tai padės jiems išlaikyti formą. Šis desertas yra saldžiarūgštis ir gaivus, puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 90gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 50gCholesterolis: 350mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 150gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 12mg