Vytinta Avienos Sprandinė

Vytinta Avienos Sprandinė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši vytinta avienos sprandinė yra puikus užkandis, kuris gali būti patiekiamas kaip delikatesas ypatingoms progoms arba kaip kasdienis skanėstas. Šiame recepte naudojamas romas suteikia mėsai ypatingą skonį, o ilgai trukęs vytinimas sukuria unikalią tekstūrą. Šis receptas taip pat pasiteisino su žvėriena.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 days
Iš viso 120 days
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Marlė (Mėsai suvynioti)
  • Šaldytuvas (Mėsai laikyti)
  • Peilis (Mėsai supjaustyti)
  • Didelis indas (Mėsai marinuoti)

Ingredientai
  

  • 2 kg Avienos sprandinė - Supjaustyta mažesniais gabalais
  • 100 g Romas
  • 1 v.š. Cukrus
  • 1 galv. Česnakas - Smulkiai sukapotas
  • 1 v.š. Juodi malti pipirai
  • 3 v.š. Druska - Nubraukti šaukštai

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą užpilkite romu ir laikykite pora valandų.
  • Įtrinkite cukrumi, smulkiai sukapotu česnaku ir maltais pipirais. Laikykite 6 valandas.
  • Po to įtrinkite druska ir laikykite šaltai 4 paras, kasdien pavartant.
  • Po 4 parų nuplaukite mėsą po šaltu vandeniu, nusausinkite, pabarstykite juodais maltais pipirais, suvyniokite į marlę ir kabinkite vytintis virš viryklės.
  • Ši sprandinė vytinta 2 savaites ir keli mėnesiai laikyta vakuumo pakuotėje šaldytuve.

Pabaigai…

Šis receptas išbandytas ir su žvėriena, pasiteisino. Skanaus!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 1gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 350mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IU
Recepto raktažodžiai Aviena, Receptai su nuotraukomis, Vytinta mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai