
Vytinta Avienos Sprandinė
Ši vytinta avienos sprandinė yra puikus užkandis, kuris gali būti patiekiamas kaip delikatesas ypatingoms progoms arba kaip kasdienis skanėstas. Šiame recepte naudojamas romas suteikia mėsai ypatingą skonį, o ilgai trukęs vytinimas sukuria unikalią tekstūrą. Šis receptas taip pat pasiteisino su žvėriena.
Reikalingi Įrankiai
- Marlė (Mėsai suvynioti)
- Šaldytuvas (Mėsai laikyti)
- Peilis (Mėsai supjaustyti)
- Didelis indas (Mėsai marinuoti)
Ingredientai
- 2 kg Avienos sprandinė - Supjaustyta mažesniais gabalais
- 100 g Romas
- 1 v.š. Cukrus
- 1 galv. Česnakas - Smulkiai sukapotas
- 1 v.š. Juodi malti pipirai
- 3 v.š. Druska - Nubraukti šaukštai
Gaminimo eiga
- Mėsą užpilkite romu ir laikykite pora valandų.
- Įtrinkite cukrumi, smulkiai sukapotu česnaku ir maltais pipirais. Laikykite 6 valandas.
- Po to įtrinkite druska ir laikykite šaltai 4 paras, kasdien pavartant.
- Po 4 parų nuplaukite mėsą po šaltu vandeniu, nusausinkite, pabarstykite juodais maltais pipirais, suvyniokite į marlę ir kabinkite vytintis virš viryklės.
- Ši sprandinė vytinta 2 savaites ir keli mėnesiai laikyta vakuumo pakuotėje šaldytuve.
Pabaigai…
Šis receptas išbandytas ir su žvėriena, pasiteisino. Skanaus!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 1gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 350mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IU