Vytinta ėriuko mentė

Vytinta ėriuko mentė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Sunkus
Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta ilgai brandintą ir vytintą mėsą. Išbandžius šį metodą, iš paprastos ėriuko mentės galite sukurti išskirtinį patiekalą, kurio skonis primena tradicinius itališkus ar ispaniškus vytintus gaminius. Svarbiausia – kantrybė ir tinkamos sąlygos mėsos vytinimui. Jūsų pastangos bus apdovanotos puikiu skoniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Iš viso 14 days
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė dubuo (Druskai ir mėsai laikyti.)
  • Marlė (Mėsos vyniojimui.)
  • Šaldytuvas (Mėsos laikymui pirmąsias 5 dienas.)
  • Vėdinama patalpa (Vytinimo procesui.)

Ingredientai
  

  • 1 kg 100 g Ėriuko mentė
  • 1 a.š. Juodieji pipirai - Maltas
  • 1 galvutė Česnakas
  • 1 v.š. Čiobreliai
  • 3 v.š. Druska - Su kaupeliu
  • 1 a.š. Kalendra

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą įtrinkite druska ir laikykite šaldytuve 5 dienas, kasdien pavartant, kad tolygiai įsigertų.
  • Po penkių dienų mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite likusiais prieskoniais, išskyrus druską.
  • Suvyniokite mėsą į marlę ir kabinkite gerai vėdinamoje patalpoje. Vytinkite apie 2 savaites.

Pabaigai…

Vytinimo laikas gali skirtis priklausomai nuo patalpos vėdinimo intensyvumo ir temperatūros. Vytinta mėsa puikiai tinka kaip užkandis prie vyno ar stipresnių gėrimų.

Maistingumo lentelė

Baltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 70mgNatris: 1500mgKalis: 300mgVitaminas A: 50IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Ėriuko mėsa, Namų gamyba, Vytinta mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai