
Vytinta mėsa su prieskoniais
Šis vytintos mėsos receptas yra ypatingas, nes naudojami namų sąlygomis lengvai randami prieskoniai. Skonis primena šalto rūkymo mėsytę, todėl tinka tiek kasdieniams patiekalams, tiek ypatingoms progoms. Įkvėptas šeimos tradicijų, šis receptas gali tapti nauja jūsų mėgstama užkanda.
Reikalingi Įrankiai
- Virtuvės peilis (Mėsos plėvėms ir riebalams nupjauti)
- Dubuo (Mėsai marinuoti)
- Marlinis audinys (Mėsai suvynioti)
Ingredientai
Mėsa
- 1-2 vnt Kiaulienos mentė - Nupjaustyti plėves ir riebalus
- 0.5 pakelio Druska
- Prieskoniai - Juodieji pipirai, rūkyta paprika, čiobreliai, mairūnai, bazilikai
- 3-4 skiltelės Česnakai - Smulkiai supjaustyti
- 1 šerkutė Degtinė
Gaminimo eiga
- Pasiruoškite mėsą: nupjaustykite riebaliukus ir plėves, gerai nuplaukite ir nusausinkite. Užberkite druskos, kad visiškai uždengtų mėsą, ir laikykite šaldytuve 2 paras, vis pavartydami.
- Po 2 parų mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite prieskoniais bei smulkiai pjaustytu česnaku. Palikite dar kelias valandas šaldytuve.
- Apliekite mėsą degtine, pertrinkite ir suvyniokite į marlę ar moteriškas pėdkelnes. Pakabinkite sausoje, nuolat vėdinamoje patalpoje ir palikite vytintis 4 dienoms. Mėgaukitės!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį. Vytinimo laiką galima prailginti, jei norite kietesnės mėsos tekstūros.
Maistingumo lentelė
Baltymai: 35gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 1000mgKalis: 300mgVitaminas A: 10IU