Vytinta sprandinė su česnaku ir apelsinu

Vytinta sprandinė su česnaku ir apelsinu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis vytintos sprandinės receptas su česnaku ir apelsinu yra ypatingai gardus ir kvapnus. Medaus, apelsinų sultys ir žievelė suteikia mėsai unikalų skonį, o česnakas ir juodieji pipirai pridaro šiek tiek pikantiškumo. Tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam mėgavimuisi. Pagaminimas reikalauja šiek tiek kantrybės, tačiau rezultatas atperka visas pastangas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 6 hours
Gamyba 3 days 12 hours
Iš viso 3 days 18 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Marinatui maišyti)
  • Peilis (Mėsai pjaustyti ir česnakui smulkinti)
  • Marliukas (Mėsai suvynioti)
  • Virvė (Mėsai surišti)
  • Vėdinama patalpa (Vytinimui)

Ingredientai
  

  • 2 kg Sprandinė - Supjaustyta į dvi dalis
  • 1 v.š. Medaus
  • 1 galv. Česnako - Smulkiai sukapotas
  • 1 v.š. Juodųjų maltų pipirų
  • 2 Didelių apelsinų žievelė ir sultys - Nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys
  • 4-5 v.š. Nubrauktos druskos

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą užpilam apelsinų sultimis su medumi, smulkintu česnaku ir pipirais. Laikom 6 valandas.
  • Po 6 valandų trinam mėsą druska. Laikom šaltai 5 paras, kasdien pavartant.
  • Po 5 parų nuplaunam mėsą po šaltu vandeniu, nusausinam, dedam į marlę arba kitą apvalkalą, stipriai surišam ir kabinam vytintis vėdinamoje patalpoje.
  • Vytinam 3 savaites. Skanaus!

Pabaigai…

Rekomenduojama vytinti virš viryklės, kur dažnai teka oras.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 2gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 350mgCukrus: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Apelsinas, Česnakas, Receptai su nuotraukomis, Sprandinė, Vytinta mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai