
Vytinta sprandinė su česnaku ir apelsinu
Šis vytintos sprandinės receptas su česnaku ir apelsinu yra ypatingai gardus ir kvapnus. Medaus, apelsinų sultys ir žievelė suteikia mėsai unikalų skonį, o česnakas ir juodieji pipirai pridaro šiek tiek pikantiškumo. Tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam mėgavimuisi. Pagaminimas reikalauja šiek tiek kantrybės, tačiau rezultatas atperka visas pastangas.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Marinatui maišyti)
- Peilis (Mėsai pjaustyti ir česnakui smulkinti)
- Marliukas (Mėsai suvynioti)
- Virvė (Mėsai surišti)
- Vėdinama patalpa (Vytinimui)
Ingredientai
- 2 kg Sprandinė - Supjaustyta į dvi dalis
- 1 v.š. Medaus
- 1 galv. Česnako - Smulkiai sukapotas
- 1 v.š. Juodųjų maltų pipirų
- 2 Didelių apelsinų žievelė ir sultys - Nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys
- 4-5 v.š. Nubrauktos druskos
Gaminimo eiga
- Mėsą užpilam apelsinų sultimis su medumi, smulkintu česnaku ir pipirais. Laikom 6 valandas.
- Po 6 valandų trinam mėsą druska. Laikom šaltai 5 paras, kasdien pavartant.
- Po 5 parų nuplaunam mėsą po šaltu vandeniu, nusausinam, dedam į marlę arba kitą apvalkalą, stipriai surišam ir kabinam vytintis vėdinamoje patalpoje.
- Vytinam 3 savaites. Skanaus!
Pabaigai…
Rekomenduojama vytinti virš viryklės, kur dažnai teka oras.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 2gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 350mgCukrus: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg