Vytinta sprandinė su romu
Šis receptas yra apie vytintą sprandinę, paruoštą su romu ir prieskoniais. Jis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta išbandyti kažką naujo ir skanaus. Sprandinė yra paliekama vytintis šaldytuve ir vėdinamoje patalpoje, kol praranda 30% savo svorio, o tai suteikia jai ypatingą skonį ir tekstūrą.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Didelis, mėsai marinavimui)
- Marlė (Mėsos suvyniojimui)
- Virvė (Mėsos aprišimui)
- Kabinimo įranga (Mėsos kabinimui vėdinamoje patalpoje)
Ingredientai
- 2.5 kg Sprandinė - Padalinta į dvi dalis
- 120 ml Romas ar kitas alkoholis
- 1 vš Cukrus
- 1 vš Česnako granulės
- 1 vš Maltos juodosios pipirai
- 3 vš Druska
- 7 g Nitritinė druska
Gaminimo eiga
- Mėsą užpilti romu ir įtrinti cukrumi, česnaku bei maltais juodaisiais pipirais. Laikyti 6 valandas.
- Po to įtrinti druskomis ir laikyti šaltai 4-5 paras, vis pavartant.
- Po 4 parų nuplauti po šaltu vandeniu, nusausinti ir pabarstyti maltais juodaisiais pipirais.
- Suvynioti į marlę, aprišti ir kabinti vėdinamoje patalpoje 1 savaitei.
- Po savaitės perkelti į šaldytuvą ir laikyti, kol praranda 30% savo svorio, tai trunka apie 1-1,5 mėnesio.
Pabaigai…
Šis receptas reikalauja kantrybės, nes vytinimo procesas trunka kelias savaites. Rezultatas yra itin skanus ir vertas laiko investicijos.
Maistingumo lentelė
Baltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 1500mgKalis: 400mg