Vytinta sprandinė su romu

Vytinta sprandinė su romu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra apie vytintą sprandinę, paruoštą su romu ir prieskoniais. Jis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta išbandyti kažką naujo ir skanaus. Sprandinė yra paliekama vytintis šaldytuve ir vėdinamoje patalpoje, kol praranda 30% savo svorio, o tai suteikia jai ypatingą skonį ir tekstūrą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 6 minutes
Gamyba 1 day
Iš viso 1 day 6 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Didelis, mėsai marinavimui)
  • Marlė (Mėsos suvyniojimui)
  • Virvė (Mėsos aprišimui)
  • Kabinimo įranga (Mėsos kabinimui vėdinamoje patalpoje)

Ingredientai
  

  • 2.5 kg Sprandinė - Padalinta į dvi dalis
  • 120 ml Romas ar kitas alkoholis
  • 1 Cukrus
  • 1 Česnako granulės
  • 1 Maltos juodosios pipirai
  • 3 Druska
  • 7 g Nitritinė druska

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą užpilti romu ir įtrinti cukrumi, česnaku bei maltais juodaisiais pipirais. Laikyti 6 valandas.
  • Po to įtrinti druskomis ir laikyti šaltai 4-5 paras, vis pavartant.
  • Po 4 parų nuplauti po šaltu vandeniu, nusausinti ir pabarstyti maltais juodaisiais pipirais.
  • Suvynioti į marlę, aprišti ir kabinti vėdinamoje patalpoje 1 savaitei.
  • Po savaitės perkelti į šaldytuvą ir laikyti, kol praranda 30% savo svorio, tai trunka apie 1-1,5 mėnesio.

Pabaigai…

Šis receptas reikalauja kantrybės, nes vytinimo procesas trunka kelias savaites. Rezultatas yra itin skanus ir vertas laiko investicijos.

Maistingumo lentelė

Baltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 1500mgKalis: 400mg
Recepto raktažodžiai Mėsa, Prieskoniai, Romu, Vytinimas, Vytinta sprandinė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai