
Vytintas kumpukas su desertu
Šis receptas yra apie skanų vytintą kumpuką ir desertą, kuris puikiai tiks po sočios mėsos. Receptas sukuria unikalų skonio derinį, kurį galite išbandyti savo virtuvėje.
Reikalingi Įrankiai
- Šaldytuvas
- Dubenėlis
- Peilis
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Vytintas kumpukas
- 1 kg Mėsytė
- 1.5 v.š. Druska
- Cukrus
- Česnakas - Džiovintas česnako milteliai
- Pipirai - Malti
- Rūkyta paprika
Desertas
- Tešlos juostelės - Pjaustytos
- Cukraus pudra - Pabarstytas
- Klevų sirupas - Užpilta
- Šilauogės
Gaminimo eiga
- Mėsytę pirmiausiai įtrinkite cukrumi ir palikite porai valandų.
- Įberkite druską su prieskoniais, daug česnako. Laikykite kambario temperatūroje porą valandų ir į šaldytuvą 3 dienoms, vis pavartant.
- Išimkite, nusausinkite. Įtrinkite rūkyta paprika ir česnako milteliais ir į šaldytuvą 4 dienoms pavytinti.
- Tešlos juosteles pabarstykite cukraus pudra ir užpilkite klevų sirupu.
- Patiekite su šviežiomis šilauogėmis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 10gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg