
Vytintos Dešros Šaldytuve
Šis receptas skirtas namuose gaminamoms vytintoms dešroms. Naudojami du mėsos tipai: pjaustytas kiaulienos kumpis ir šoninė, bei malta žvėriena su šiek tiek lašinio. Prieskoniai suteikia šiam gaminiui ypatingą skonį. Ši dešra vytinama iki 30% svorio praradimo, maždaug vieną mėnesį. Receptas yra labai praktiškas ir tinka visiems, kas nori išbandyti savo jėgas vytinant mėsą namuose.
Reikalingi Įrankiai
- Šaldytuvas (Dešroms vytinti)
- Dešrų įdarimo vamzdelis
- Prieskonių malūnėlis (Jeigu naudojate ne maltus prieskonius)
- Svėrimo svarstyklės (Dešrų svorio kontrolei)
Ingredientai
Pjaustyta kiauliena
- 1 kg Kiaulienos kumpis
- 1 kg Šoninė
- 50 ml Alkoholis
- 20 g Druska
- 2-3 g Malti juodieji pipirai
- 2 g Mairūnas
- 3-4 g Džiovinti česnakai
- 10 g Cukrus
- 1 g Muskatas
Malta žvėriena
- 1 kg Žvėriena
- 60 ml Alkoholis
- 20 g Druska
- 3-4 g Traiškyti juodieji pipirai
- 4-5 skiltis Česnakai
- 10 g Cukrus
- 3 g Mairūnas
- 1 g Muskatas
- 5-6 g Traiškytos kadagio uogos
Gaminimo eiga
- Mėsą sumaišyti su prieskoniais ir palikti šaldytuve 24 valandas.
- Kitą dieną permaišyti ir, jei nieko netrūksta, kimšti į pasirinktas žarnas. Būtina subadyti, kad pasišalintų oras.
- Dešras laikyti kambario temperatūroje 1-2 paras, tada 2-3 paras laikyti po svorio prispaustas, kad sumažėtų tuštumos.
- Vytinti tol, kol dešros praras 30% savo svorio, maždaug vieną mėnesį.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pridedant savo mėgstamų skonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 400mgCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 2mg