Vytintos Dešros Šaldytuve

Vytintos Dešros Šaldytuve

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas skirtas namuose gaminamoms vytintoms dešroms. Naudojami du mėsos tipai: pjaustytas kiaulienos kumpis ir šoninė, bei malta žvėriena su šiek tiek lašinio. Prieskoniai suteikia šiam gaminiui ypatingą skonį. Ši dešra vytinama iki 30% svorio praradimo, maždaug vieną mėnesį. Receptas yra labai praktiškas ir tinka visiems, kas nori išbandyti savo jėgas vytinant mėsą namuose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 24 minutes
Gamyba 12 hours
Iš viso 12 hours 24 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 vnt

Reikalingi Įrankiai

  • Šaldytuvas (Dešroms vytinti)
  • Dešrų įdarimo vamzdelis
  • Prieskonių malūnėlis (Jeigu naudojate ne maltus prieskonius)
  • Svėrimo svarstyklės (Dešrų svorio kontrolei)

Ingredientai
  

Pjaustyta kiauliena

  • 1 kg Kiaulienos kumpis
  • 1 kg Šoninė
  • 50 ml Alkoholis
  • 20 g Druska
  • 2-3 g Malti juodieji pipirai
  • 2 g Mairūnas
  • 3-4 g Džiovinti česnakai
  • 10 g Cukrus
  • 1 g Muskatas

Malta žvėriena

  • 1 kg Žvėriena
  • 60 ml Alkoholis
  • 20 g Druska
  • 3-4 g Traiškyti juodieji pipirai
  • 4-5 skiltis Česnakai
  • 10 g Cukrus
  • 3 g Mairūnas
  • 1 g Muskatas
  • 5-6 g Traiškytos kadagio uogos

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą sumaišyti su prieskoniais ir palikti šaldytuve 24 valandas.
  • Kitą dieną permaišyti ir, jei nieko netrūksta, kimšti į pasirinktas žarnas. Būtina subadyti, kad pasišalintų oras.
  • Dešras laikyti kambario temperatūroje 1-2 paras, tada 2-3 paras laikyti po svorio prispaustas, kad sumažėtų tuštumos.
  • Vytinti tol, kol dešros praras 30% savo svorio, maždaug vieną mėnesį.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pridedant savo mėgstamų skonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 400mgCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Mėsos vytinimas, Naminės dešros, Vytintos dešros
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai