Žagarėliai – greitos ir skanios

Žagarėliai – greitos ir skanios

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai užsimanai spurgu ir tingi eiti iki kepyklėlės… Šis žagarėlių receptas yra tobulas tiems, kurie nori kažko saldaus, bet neturi daug laiko. Naudojant tik pagrindinius ingredientus – miltus, kiaušinį, kefyrą, kepimo miltelius, cukrų ir druską – galite greitai pasigaminti gardžius žagarėlius. Minkykite, kočiokite, pjaustykite ir kepkite karštame aliejuje – viskas per 20-30 minučių!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Tešlos kočioklis (Tešlai kočioti)
  • Peilis (Tešlai pjaustyti)
  • Puodas (Giliam aliejui kaitinti)
  • Mentelė (Žagarėliams apversti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Aliejaus pertekliui sugerti)

Ingredientai
  

  • 200 g Miltai
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 200 ml Kefyras
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 50 g Cukrus
  • Žiupsnelis Druska
  • 500 ml Augalinis aliejus - Kepimui
  • Cukraus milteliai - Pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską dideliame dubenyje. Įmuškite kiaušinį ir supilkite kefyrą. Gerai išmaišykite tešlą, kol bus vientisa.
  • Tešlą kočiokite ant lengvai miltuoto paviršiaus, kol ji bus maždaug 0,5 cm storio. Pjaustykite į stačiakampius gabalėlius ir kiekviename gabalėlyje padarykite įpjovą per vidurį.
  • Įkaitinkite aliejų giliame puode iki maždaug 180°C. Įdėkite žagarėlius į aliejų ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos, maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Naudodami mentelę, išimkite žagarėlius iš aliejaus ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių. Pabarstykite cukraus milteliais ir patiekite karštus arba kambario temperatūroje.

Pabaigai…

Jei norite, žagarėlius galite paskaninti cinamonu arba pridėti šiek tiek vanilinio cukraus į tešlą dėl papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 30mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 50IU
Recepto raktažodžiai Greiti desertai, Kepiniai, Tradiciniai, Žagarėliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai