Žalieji blynai su svogūnų laiškais ir krapais

Žalieji blynai su svogūnų laiškais ir krapais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie žalieji blynai yra lengvi ir gaivūs, pagaminti iš svogūnų laiškų ir krapų. Jie puikiai tinka lengviems pusryčiams arba užkandžiams. Šis receptas primena vasaros žaliąją pievą, kai ingredientai būna pačių šviežiausių. Su trupučiu fermentinio sūrio, šie blynai tampa minkšti ir skanūs, o pridėtas krapų aromatas suteikia ypatingą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pusryčiai, Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)
  • Kepimo keptuvė (Blynams kepti)
  • Samtis (Tešlai pilti)
  • Mentelė (Blynams apversti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 vnt Kiaušinis - Išplaktas su trupučiu druskos ir cukraus
  • Vanduo - Apie 200 ml, pagal poreikį
  • 100 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
  • Svogūnų laiškai - Smulkinti
  • Krapai - Smulkinti
  • Miltai - Pagal poreikį, iki vidutinio tirštumo tešlos

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinį išplakti su trupučiu druskos ir cukraus. Įpilti vandens ir dar kartą gerai išplakti.
  • Į dubenį įmaišyti tarkuotą fermentinį sūrį, svogūnų laiškus ir krapus. Lėtai maišant, dėti miltus, kol susidaro vidutinio tirštumo tešla.
  • Kaitinti keptuvę su trupučiu aliejaus arba sviesto. Pilti samtį tešlos ir kepti blynus, kol abi pusės gražiai apskrunda.
  • Patiekti su grietine arba jogurtu pagal skonį. Skanaus!

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais žalumynais, tokiais kaip petražolės ar špinatai, kad suteiktumėte blynams kitokį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Blynai, Krapai, Lengvi pusryčiai, Svogūnų laiškai, Žalumynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai