Želė su obuoliais ir uogomis

Želė su obuoliais ir uogomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis desertas sukurtas iš šviežių obuolių, šaldytų braškių ir vyšnių, išvirtų į kompotą ir pagardintų cukrumi pagal skonį. Paprastas, tačiau gaivus desertas, kuris puikiai tinka tiek vasaros vakarui, tiek žiemos vakarėliui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 120 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Kompoto virimui)
  • Forma (Želei formuoti)
  • Šaldytuvas (Želei sustingti)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 2 vnt Obuoliai - Nulupti, supjaustyti skiltelėmis
  • 200 g Šaldytos braškės
  • 100 g Šaldytos vyšnios
  • 1000 ml Vanduo - Kompoto virimui
  • pagal skonį Cukrus - Saldumui reguliuoti
  • 1 pakelis Želatina - Paruošta pagal instrukciją ant pakelio

Gaminimo eiga
 

  • Obuolius, šaldytas braškes ir vyšnias suberti į puodą su vandeniu ir išvirti kompotą. Pagardinti cukrumi pagal skonį.
  • Kompotą perkošti ir leisti atvėsti.
  • Paruošti želatiną pagal instrukciją ant pakelio ir įmaišyti į atvėsintą kompotą.
  • Supilti želė mišinį į formą ir padėti į šaldytuvą, kol sustings.
  • Patiekti želė su obuoliais ir uogomis atšaldytą.

Pabaigai…

Galite pridėti kitų uogų ar vaisių pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 120kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 2gRiebalai: 0.5gNatris: 30mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Kompotas, Obuoliai, Receptai su nuotraukomis, Uogos, Želė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating