
Želė su obuoliais ir uogomis
Šis desertas sukurtas iš šviežių obuolių, šaldytų braškių ir vyšnių, išvirtų į kompotą ir pagardintų cukrumi pagal skonį. Paprastas, tačiau gaivus desertas, kuris puikiai tinka tiek vasaros vakarui, tiek žiemos vakarėliui.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Kompoto virimui)
- Forma (Želei formuoti)
- Šaldytuvas (Želei sustingti)
Ingredientai
Ingredientai
- 2 vnt Obuoliai - Nulupti, supjaustyti skiltelėmis
- 200 g Šaldytos braškės
- 100 g Šaldytos vyšnios
- 1000 ml Vanduo - Kompoto virimui
- pagal skonį Cukrus - Saldumui reguliuoti
- 1 pakelis Želatina - Paruošta pagal instrukciją ant pakelio
Gaminimo eiga
- Obuolius, šaldytas braškes ir vyšnias suberti į puodą su vandeniu ir išvirti kompotą. Pagardinti cukrumi pagal skonį.
- Kompotą perkošti ir leisti atvėsti.
- Paruošti želatiną pagal instrukciją ant pakelio ir įmaišyti į atvėsintą kompotą.
- Supilti želė mišinį į formą ir padėti į šaldytuvą, kol sustings.
- Patiekti želė su obuoliais ir uogomis atšaldytą.
Pabaigai…
Galite pridėti kitų uogų ar vaisių pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 120kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 2gRiebalai: 0.5gNatris: 30mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg