
Žele tortas su vaisiais ir uogomis
Šis žele tortas yra puikus būdas panaudoti įvairius vaisius ir uogas. Idėja paprasta – sumaišome įvairių skonių žele, naudodami pusę vandens kiekio, nei rekomenduojama, ir sluoksniuojame su vaisiais bei uogomis. Kiekvienas sluoksnis šaldomas, kol sustingsta, kad gautume gražią, spalvingą ir skanų desertą. Šį tortą lengva pritaikyti pagal norus ir sezoninius vaisius.
Reikalingi Įrankiai
- Torto forma (Forma su iškiliais kraštais geriausiai tinka žele tortams)
- Dubuo (Žele mišiniui paruošti)
- Šaldytuvas (Kiekvienam sluoksniui sustingdyti)
- Peilis (Vaisiams ir uogoms supjaustyti)
Ingredientai
Žele
- 3 pakeliai Įvairių skonių žele - Pagal skonį
- 750 ml Vanduo - Pusė rekomenduojamo kiekio
- 300 g Abrikosai - Perpjauti pusiau
- 200 g Braškės - Supjaustytos
- 150 g Avietės
Gaminimo eiga
- Paruoškite želė pagal pakuotės nurodymus, tačiau naudokite tik pusę rekomenduojamo vandens kiekio, kad žele būtų tvirtesnė.
- Į torto formą įdėkite abrikosų puseles, braškių ir aviečių sluoksnį.
- Užpilkite paruoštą žele mišinį ant vaisių ir uogų sluoksnio. Leiskite sustingti šaldytuve apie 1-2 valandas.
- Kai pirmasis sluoksnis sustingsta, pridėkite kitą sluoksnį vaisių ir uogų bei užpilkite dar želė. Kartokite procesą su likusiais ingredientais.
- Baigtą žele tortą laikykite šaldytuve dar bent 2 valandas arba kol visiškai sustingsta.
- Išimkite tortą iš formos ir patiekite.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokius mėgstamus sezoninius vaisius ir uogas. Eksperimentuokite su skirtingais žele skoniais, kad rastumėte mėgstamiausią kombinaciją.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 2gRiebalai: 0.5gSotieji riebalai: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 20mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg