
Žemaičių Blynai su Mėsa ir Morkomis
Šie žemaičių blynai yra puikus lietuviškas patiekalas, sukurtas iš virtos mėsos, bulvių su lupena, ir skrudintų morkų. Papildomas grietinėlės ir česnako pridėjimas suteikia blynams ypatingo skonio, kurio ilgai neužmiršite.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, blynams formuoti)
- Bulvių trintuvė (Bulvėms su lupena sutrinti)
- Keptuvė (Blynams kepti)
- Medinė šaukštė (Masės maišymui)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
- 800 g Bulvės - Su lupena
- 300 g Virinė mėsa - Pertrinta
- 2 vnt Morkos - Skrudintos
- 1 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustytas
- 1 skiltelė Česnakai - Smulkiai pjaustytas
- 100 ml Grietinėlė - Gaminimo metu pridėta
- 1 vnt Kiaušiniai - Pridėta į bulvių masę
- 2 šaukštai Krakmolas
- 100 g Miltai
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Prieskoniai
Gaminimo eiga
- Paruoškite mėsą: virkite mėsą, kol bus minkšta, tada pertrinkite per mėsmalę.
- Skrudinkite morkas ir svogūnus keptuvėje, kol bus auksinės spalvos.
- Paruoškite bulves: virkite jas su lupena, tada sutrinkite.
- Sujunkite bulvių masę su kiaušiniu, krakmolu, miltais ir druska, sumaišykite iki vientisos masės.
- Formuokite blynus, uždėkite mėsos įdaro ir užspauskite kraštus.
- Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Pabaigai…
Grietinėlė ir česnakai suteikia blynams ypatingo skonio. Galima pridėti papildomų prieskonių, pvz., petražolių ar krapų, pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg