Žemaičių blynai su miško grybais
Kai nusišypso laimė ir visiškai sausam miške randi gardžiųjų ūmedžių, truputis voveraičių ir porą baravykų, prigamini krūvą patiekalų ir dar lieka šis tas atsargoms. Žemaičių blynai su miško grybais yra puikus būdas pasinaudoti šiuo derliumi. Šie blynai yra pagaminti iš virtų bulvių ir įdaryto su keptais miško grybais, o skanavimui puikiai tinka grietinė arba mėgstamas padažas.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Svogūnams ir grybams kepti)
- Mėsmalė (Bulvėms ir grybams malti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti ir kepti blynus)
Ingredientai
Tešla
- 1 kg g Bulvės - Išvirti ir sumalti arba sutrinti
- 1-2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Miltai
- Pagal skonį Druska
Įdaras
- 200 g Miško grybai - Ūmedės, voveraitės, baravykai – apkepti ir sumalti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas ir apkeptas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 vnt Cukinija - Tarkuota, kad įdaras būtų drėgnesnis
Patiekalas
- Pagal skonį Grietinė - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Bulves išvirti ir sumalti arba sutrinti.
- Į atvėsusias bulves įmušti kiaušinį arba du ir įberti miltų. Pagardinti druska.
- Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti, sudėti grybus, pagardinti pipirais ir druska. Sumalti per mėsmalę kartu su tarkuota cukinija.
- Iš paruoštos tešlos formuoti blynus, įdėti įdarą ir kepti keptuvėje iki gražios auksinės spalvos.
- Valgyti su grietine arba mėgstamu padažu.
Pabaigai…
Grybus galima pasirinkti pagal sezoną ir prieinamumą. Cukinija suteikia įdarui drėgmės, tačiau jos galima nedėti, jei nemėgstate.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg