
Žemaičių blynai su varške
Ir kokių tik nebūna blynų! Visgi vieni populiariausių Lietuvoje – žemaičių blynai. Siūlome šį tą pakeisti ir pasigaminti kitokį variantą – Žemaičių blynus su varške.
Ingredientai
- 10 bulvių
- 300 g varškės
- 2 šaukštai krakmolo
- 3 šaukštai natūralaus jogurto
- 1 šaukštas grietinės
- 3 šaukštai sviesto arba aliejaus
- Prieskoniai: druska, pipirai, raudonėliai, mairūnas ar kiti mėgiami
Gaminimo eiga
- Išvirti bulves.
- Varškę supilti į dubenį, užpilti jogurtu, grietine, prieskoniais, viską išmaišyti ir pertrinti šakute.
- Bulves nulupti sutrinti, pasūdyti, suberti krakmolą, viską išmaišyti.
- Paimti tešlos, sudėti dalį varškės ir vėl tešlos – suformuoti blyną.
- Įkaitinti keptuvėje sviestą arba aliejų, sudėti blynus, apkepti, kol gražiai apskrus abi pusės.
- Labai tinka patiekiant su grietine ar grietinės padažu.
Pabaigai…
Skanaus!