Žemaičių blynai su varške

Žemaičių blynai su varške

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ir kokių tik nebūna blynų! Visgi vieni populiariausių Lietuvoje – žemaičių blynai. Siūlome šį tą pakeisti ir pasigaminti kitokį variantą – Žemaičių blynus su varške.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 3 porcijos

Ingredientai
  

  • 10 bulvių
  • 300 g varškės
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 3 šaukštai natūralaus jogurto
  • 1 šaukštas grietinės
  • 3 šaukštai sviesto arba aliejaus
  • Prieskoniai: druska, pipirai, raudonėliai, mairūnas ar kiti mėgiami

Gaminimo eiga
 

  • Išvirti bulves.
  • Varškę supilti į dubenį, užpilti jogurtu, grietine, prieskoniais, viską išmaišyti ir pertrinti šakute.
  • Bulves nulupti sutrinti, pasūdyti, suberti krakmolą, viską išmaišyti.
  • Paimti tešlos, sudėti dalį varškės ir vėl tešlos – suformuoti blyną.
  • Įkaitinti keptuvėje sviestą arba aliejų, sudėti blynus, apkepti, kol gražiai apskrus abi pusės.
  • Labai tinka patiekiant su grietine ar grietinės padažu.

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Blynai, Lietuviški patiekalai, Patiekalai iš varškės, Patiekalai pietums
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai