
Žemaitiškas Šmakalas
Virsiu ryt keptos silkės sriubą! Šis žemaitiškas receptas yra tradicinės lietuviškos virtuvės dalis, pasižymintis unikaliu skoniu ir paprastu paruošimu. Išfiliuojame sūdytą silkę, kepame ją ant sausoje keptuvėje ir sumaišome su šviežiais daržovėmis bei kefyru. Rezultatas – gaivi ir soti sriuba, puikiai tinkanti vasaros dienoms.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Sausai įkaitinta, geriausia ant anglių)
- Peilis (Silkei filiuoti)
- Šakutė (Silkės kauliukams išrinkti)
- Puodas (Sriubai maišyti)
Ingredientai
- 2 vnt Sūdyta silkė - Išfiliuota
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 1 vnt Agurkas - Smulkintas
- 1 litrai Kefyras - Galima naudoti rūgpienį
- pagal skonį Švieži krapai - Smulkinti
Gaminimo eiga
- Išfiliuoti sūdytas silkes ir jas apkepinti ant sausai įkaitintos keptuvės, geriausia tai daryti lauke ant anglių. Naudojant šakutę, gnaibyti gabaliukais ir stengtis išrinkti kuo daugiau kauliukų.
- Smulkinti svogūną, česnaką ir agurką. Viską sudėti į puodą ir užpilti kefyru (galima naudoti rūgpienį).
- Palikti kelioms valandoms įsigerti skoniams. Patiekti su karštomis bulvėmis lupynose.
Pabaigai…
Jei norite šiek tiek daugiau skonio, į sriubą galite pridėti smulkintų žalių paprikų ar ridikėlių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 30mgNatris: 1000mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg